Každý den se objevují inovativní a k životnímu prostředí přívětivé myšlenky, nejvíce však inspiruje, pokud některá země uvádí své důmyslné nápady do života. Ač většina elektrických aut (nebo autobusů) potřebuje nabíjecí stanice, výzkumníci v Korejském institutu pokročilé vědy a technologie (KAIST) vytvořili technologii první svého druhu, která může dobíjet mobilní jednotky za jízdy. V jihokorejském městě Gumi postavili sedm a půl míle dlouhou asfaltovou silnici se speciálními elektrickými kabely k napájení baterií v pohybujících se autobusech s pasažéry.


Baterie autobusů jsou vybaveny novou technologií zvanou „Rezonující tvarované magnetické pole“, která vysílá elektromagnetické pole vytvořené elektrickými kabely zakopanými do asfaltu do autobusu, ne však do normálních aut. Cívka v baterii dovede přetvořit elektromagnetická pole na elektřinu i na vzdálenost více než půl stopy nad silnicí.

I když vystavení přílišnému magnetickému poli by mohlo vyvolávat obavy, brilantní konstrukce této technologie rozeznává pouze vozidla schopná přijímat elektrické nabíjení od těch, co nemohou.