Několik stovek ozbrojenců, bojující proti syrskému režimu, oznámilo, že se připojili k organizaci, která má vazby na Al-Káidu. Podle informací agentury Reuters, o záměru podřídit se extrémistické Frontě Al-Nusra v posledních dnech oznámily nejméně dvě "brigády", působící v provincii Rakka. Na stránce YouTube bylo zveřejněno video, na kterém je vidět automobilová kolona ozbrojenců s kulomety, kanóny a černými prapory Al-Káidy. V komentáři pod nahrávkou je uvedeno, že na ní jsou zaznamenány sjednocené síly Fronty Al-Nusra a skupin, které se k ní nedávno připojily.


  • POTVRZENO: Americké dodávky zbraní do Sýrie – „záhadný“ sponzor Al-Nusra odhalen
    Tohle zločinné spiknutí zjevně uniklo schopnosti a kompetenci OSN, které požaduje, aby se státy celého světa mobilizovaly k účinné odpovědi na nebezpečné, bezuzdné a genocidní kampaně, vedené Západem proti Sýrii. Pokud by Západ odmítl ukončit přímé přiživování syrské krize nebo odpovědět, jak jejich zbraně skončily téměř výhradně v rukou al-Nusry, musí spojenci Sýrie uvažovat o otevření rozsáhlé podpory, která pomůže tomuto národu se bránit proti otevřenému mezinárodnímu terorismu.
  • Záhadný sponzor zbraní a peněz pro syrské žoldnéřské “rebely” odhalen
    Čtení událostí v Sýrii v širším kontextu odhaluje ještě spletitější pavučinu: takovou, kde se proti Sýrii staví jednak Katar s tím, že ji využívá jako figurku ve velké šachové partii o přírodní zdroje, tak i Izrael a USA, které se oba staví na stranu petrodolarů, zatímco Rusko a v menší míře i Čína z osy jejich protiváhy odmítají dovolit naprosté svržení místní vlády, které by vychýlilo ještě více geopolitické rovnováhy ve prospěch států v Zálivu.

Zdroj:  czech.ruvr.ru