Možná, že přišel čas, aby se ze svého člunu vynořil John Kerry a zašeptal utišující slovo či dvě: EGYPTSKÝ PREZIDENT ELBARADEI OZNÁMIL REZIGNACI: AFP PŘÍVRŽENCI MURSIHO ZASTŘELILI NA KÁHIRSKÉM NÁDRAŽÍ 4 POLICISTY: REUTERS Více o rezignaci už dlouho trpícího ElBaradeie:


[quote align="center" color="#999999"]

Egyptský dočasný viceprezident Mohamed ElBaradei ve středu rezignoval poté, kdy bezpečnostní síly násilně rozbily protestní tábory zřízené přívrženci svrženého prezidenta Mohameda Mursiho.

V rezignačním dopise dočasnému prezidentovi Adly Mansourovi ElBaradei uvedl, že „z toho, co se dnes stalo, budou mít prospěch ti, kdo volají po násilí, terorismu a ty nejextremističtější skupiny.“

„Jak víte, viděl jsem to tak, že existují i mírové způsoby ke skončení tohoto konfliktu ve společnosti, že jsou tu už navržená a akceptovatelná řešení na zahájení toho, co by nás přivedlo k národnímu konsensu,“ napsal.

„Pro mě je těžké dále nést odpovědnost za rozhodnutí, s nimiž nesouhlasím a jejichž důsledků se děsím. Nemohu nést odpovědnost za jedinou kapku krve.“[/quote]

Obrázky z terénu od Reuters:

Pořádková policie a vojenský personál 14. srpna 2013 v Káhiře zaujímají své pozice během srážek s členy Muslimského bratrstva a přívrženci svrženého egyptského prezidenta Mohameda Mursiho kolem oblasti náměstí Rabaa Adawiya, kde táboří.

A všechno tam rychle padá…

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com