Izraelský ministr pro strategické otázky Moše Jálon v interview pro izraelský Armádní rozhlas řekl, že USA se připravují na vojenský zásah do syrského konfliktu. Podle jeho slov bude definitivní rozhodnutí o zahájení intervence přijato, když se syrská vláda rozhodne pro použití chemických zbraní proti vlastním občanům. Jálon řekl, že USA, nehledě na vnější klid, jsou mimořádně znepokojeny vývojem událostí v zemi sousedící s Izraelem a možnými následky občanské války pro celý tento region. Zvláštní znepokojení vyvolává možnost použití chemických zbraní proti Izraeli, a také pro teroristické činy v třetích zemích.

Syrská politická opozice, jež vznikla na začátku konfliktu, byla vytlačena žoldáky, kteří válčí o peníze a možnost získat moc, pověděl v interview pro Hlas Ruska prezident Akademie geopolitických problémů generál ve výslužbě Leonid Ivašov.

Poznamenal, že právě ozbrojené opozici jsou výhodné oběti mezi civilisty. „Tento úkol jim uložili jejich západní sponzoři a účastní se toho řada zemí Perského zálivu. Zvýšením počtu obětí chtějí ukázat krutost režimu Bašára Asada,“ řekl Ivašov.

Má za to, že bojovníci se tím pokoušejí zdiskreditovat Asadův režim a naladit proti němu obyvatelstvo.

Sýrie – pokusná laboratoř mezinárodního džihádu

Válečná rada EU se schází, aby naplánovala invaze do Sýrie a Mali

Chemické zbraně v Sýrii? „Falešná vlajka“ USA a NATO spolu s plány na špinavou válku

Zdroj: czech.ruvr.ru

]]>