V exkluzivním interview pro Hlas Ruska sdělil zástupce skupiny Anonymous, že 21. prosince 2012 plánuje odstartování vlastní levné a decentralizované online platformy TYLER. Je určena pro zveřejnění důležitých informací, které vlády různých zemí tají před svými občany.   John Robles: Proč se rozešly cesty Anonymous a WikiLeaks? Anonymous: Anonymous nemají oficiální postoj vůči WikiLeaks. Nikoli všichni „anonymusové“ přestali pracovat s WikiLeaks, která dělá dobrou věc. Anonymous hájí svobodu projevu a informací.

Protože měla WikiLeaks Paywall, systém, jenž neposkytuje přístup k informacím bez příspěvku, spatřili na tom někteří členové Anonymous cenzuru a proto se objevily weby typu Par: AnoIA (par-anoia.net), jež šíří informace nezávisle na WikiLeaks. Jde ale zase výhradně o svobodu projevu a informací.

Model WikiLeaks se ukázal jako neživotaschopný ještě proto, že v jeho čele stál člověk, který se dal odstranit, což se Assangeovi právě stalo.

 

R. Půjde li WikiLeaks ke dnu, ovlivní to Juliana Assangeho a jeho nynější situaci?

A. Vzniklá situace poskytuje velký prostor pro práci a hodně důvodů pro znepokojení. Doufám, že Assange získá diplomatickou imunitu.

 

R. Čím je TYLER lepší než WikiLeaks?

A. TYLER bude masová, necenzurovaná a společná s Wiki-P2P Cipherspace struktura.

 

R. Zvolili jste den 21. prosince úmyslně? Někteří věří, že tento den, kdy dojde k přehlídce planet, skončí kalendář Mayů a nastane konec světa.

A. Jak jste již jistě četl, kalendář Mayů neskončil. Mnozí se domnívají, že jde o bod výstupu, změnu globálního vědomí. A malé upřesnění: TYLER spustíme 12 a nikoli 21. prosince.

 

R. Která filosofie tvoří základ Anonymous?

A. Nemáme „pořad jednání“, jsme lidi znepokojení tím, co vidíme, co se dnes děje ve světě, a vyjadřujeme své znepokojení. Podpora spravedlivosti a všeobecných práv je skutečným základem Anonymous.

 

R. Proč nemáte oficiální zástupce?

A. Anonymous je volně spojený kolektiv. Kdybychom měli hlavu nebo úředního zástupce, byli bychom zranitelní. Anonymous je idea.

 

R. Jaký má postoj Anonymous vůči Ruské Federaci a informacím z Ruska?

A. Svobodu Pussy Riot! Putin prostě šokoval. Zbavil se Rothschildova centrálního bankovního systému a odepsal dluh Atén. Je to otřesné a velmi nebezpečné. „Nový světový řád“ se ho pokusí odstranit.

Související: Vladimír Putin na mnichovské konferenci o bezpečnosti ve svém projevu oznámil, že Spojené státy americké usilují o monopolární světovládu, která se vyznačuje tím, že existuje podle jejich přání jen jediné centrum síly, moci a rozhodování. Poukázal také na to, že takový svět s jedním vládcem a s jedním systémem nic nemá společného s demokracií. Podle něho patří k demokracii nejen moc většiny, ale také respektování menšin.

Klíčová událost: V Rusku předložen zákon o podřízení centrální banky národním zájmům

Zdroj: czech.ruvr.ru

¨

]]>