Britský tisk je obvykle plný rusofobní rétoriky. Bulvární The Daily Mirror na to šel inovativně a připomněl čtenářům proroctví slepé bulharské věštkyně Baby Vangy. (Foto: Wikimedia)

Novináři tvrdí, že ačkoli jasnovidka zemřela v roce 1996, dokázala hovořit o Putinovi a Rusku. Vanga údajně předvídala, že Rusko čeká velká budoucnost, a promění se v jedinou supervelmoc.

„Pouze jedna věc zůstane nedotčena – sláva Vladimira, sláva Ruska. Bude obětováno příliš mnoho. Rusko nemůže nic zastavit,“ údajně řekla Vanga spisovateli Valentinovi Sidorovovi, který se s ní setkal.

Novináři zároveň poznamenali, že slovům Vangy je třeba věřit, protože prý předpovídala teroristický útok ve Spojených státech 11. září, smrt ponorky Kursk, vznik skupiny „Islamský stát“, černobylskou nehodu jaderné elektrárny a dokonce vítězství Borise Jelcina ve volbách.

Pokud jde o velikost Ruska, dojde k tomu po skončení třetí světové války, která začne kvůli Sýrií. Světové mocnosti navíc nepoužijí jaderné, ale klimatické zbraně, což povede k likvidaci Evropy. Podle Vangy se v této kritické situaci bude moci zachráncem civilizace stát pouze Rusko.

„Nikdo už nemůže zastavit Rusko. Smete vše z cesty a nejenže zůstane, ale také se stane vládcem celého světa,“ řekla věštkyně podle britských novin, zatímco jejich čtenáři musí dozajista v hrůze běžet do úkrytu a křičet: „Rusové přicházejí!“. Anebo, což je pravděpodobnější, podpoří obří výdaje na zborjení.

Zdroj: pz.czmirror.co.uk