Bývalý důstojník americké armády pro psychologickou válku tvrdí, že Tucker Carlson byl vyhozen televizí Fox News kvůli režimu, který chce udržet „neinformovanou, pololobotomizovanou, kvaziretardovanou populaci“. (Foto: Shuttestock)

Uvedl to americký expert na boj proti terorismu Scott Bennett.

Carlson a Fox News se „rozešli“ v pondělí, přičemž se stále spekuluje o konkrétním důvodu, proč televize svého nejlépe hodnoceného a nejpopulárnějšího moderátora odvolala.

Podle Bennetta představoval Carlson příliš velkou hrozbu pro institucionální moc, protože z Američanů dělal správné „výzkumníky a myslitele“.

Carlson nabízel „intelektualitu, pravdivost a analytickou hloubku, jakou v historii Spojených států, kam až moje paměť sahá, žádná jiná osobnost zpravodajství nedokázala“, řekl Bennett.

Tuckera bylo třeba „umlčet“, protože představoval příliš velkou hrozbu pro „mocnosti a knížectví, instituce a agendy, které usilují o neosvícenou neinformovanou kvazilobotomizovanou kvaziretardovanou populaci, která se neptá, nezkoumá, neanalyzuje, ale jednoduše tráví a následuje instrukce“, tvrdí Bennett.

„Tucker Carlson také odhalil podvody a zločiny praní špinavých peněz, které FTX a Demokratická strana na Ukrajině páchají za účasti vlády Spojených států. Odhalil americké biochemické laboratoře na Ukrajině a jejich napojení na Demokratickou stranu, prezidenta Baracka Obamu, viceprezidenta Bidena, Hillary Clintonovou, George Sorose, Billa Gatese a další americké vládní agentury a farmaceutické společnosti,“ řekl Bennett Sputniku.

Protirežimní rétorika bývalého moderátora „již nemohla být tolerována zkorumpovanými americkými médii a politickým establishmentem,“ řekl Bennett a dodal, že jeho odchod signalizuje „smrt amerických médií“.

Bývalý důstojník americké armádní psychologie naznačil, že senátor Chuck Schumer vyhrožoval, že využije CIA a FBI k nasazení tajných vládních operací proti Tuckerovi, aby ho dostal z vysílání, pokud nebude vyhozen.

Schumer již dříve vyzval ke stažení Carlsona z vysílání poté, co odvysílal záběry, na nichž bylo vidět, že vůdci „vzpoury“ 6. ledna byli skutečně vpuštěni do Kapitolu a doprovázeni úřady.

Jak jsme již dříve zdůraznili, jedním z důvodů Tuckerova propuštění je žaloba podaná bývalou producentkou pořadu Abby Grossbergovou, která tvrdí, že byla šikanována a vystavena sexistickému a antisemitskému obtěžování.

Sama právnička Grossbergové však prozradila, že se s Carlsonem nikdy nesetkala.

Zdroj: summit.news