Během nadcházejícího vystoupení v pořadu Tuckera Carlsona Elon Musk prozradí, že vláda USA měla plný přístup k soukromým DM lidem na Twitteru. (Foto: Flickr)

Musk Carlsonovi během segmentu, který bude odvysílán dnes večer, řekl, že byl šokován úrovní průniku federálů na Twitter.

„Míra, do jaké měly vládní agentury fakticky plný přístup ke všemu, co se na Twitteru děje, mi vyrazila dech, nebyl jsem si toho vědom,“ řekl Musk.

„Zahrnovalo by to i DM lidí?“ zeptal se Carlson.

„Ano,“ odpověděl Musk.

Již dlouho se tušilo, že jednotliví zaměstnanci Twitteru měli plný přístup k soukromým zprávám, ale že stejného privilegia využívaly i složky federální vlády, je ohromující.

Od svého nákupu Twitteru v říjnu loňského roku Musk spolupracoval s novináři na zveřejnění dávek souborů, které odhalují ohavnou cenzurní politiku předchozího režimu.

Matt Taibbi charakterizoval útulný vztah mezi sociální sítí, nevládními organizacemi a americkou vládou jako „cenzurně-průmyslový komplex“.

Podle Taibbiho tento systém fungoval jako „byrokracie ochotná obětovat faktickou pravdu ve službách širších narativních cílů“ a působil jako urážka zásad svobodného tisku.

Zdroj: summit.news