Informátor NSA Edward Snowden tvrdí, že hysterie kolem sestřelování UFO nad Amerikou a Kanadou odvádí pozornost od příběhu Seymoura Hershe o tom, že USA jsou zodpovědné za vyhození plynovodu Nord Stream do povětří. (Foto: Flickr)

Za poslední týden došlo nejméně ke čtyřem případům, kdy americké stíhačky zničily neidentifikované létající objekty, v jednom případě nad Aljaškou objekt, který neměl žádné pohonné prostředky, ale byl spatřen letící ve výšce 40 000 stop a podle pilotů rušil senzory jejich letounu.

Bílý dům včera popřel, že by tyto objekty měly mimozemskou povahu, ačkoli toto bezobsažné odmítnutí, pokud vůbec něco, jen podpořilo spekulace na internetu, že je navštívil mimozemšťan.

Ve skutečnosti, jak většina lidí upozornila, jsou sestřely pravděpodobně demonstrací síly, která má Bidenově administrativě zachránit ruměnec před otázkami, proč bylo čínskému špionážnímu balónu vůbec dovoleno sledovat Ameriku.

Podle Edwarda Snowdena je aféra s UFO také klamným cílem vymazat z titulků nekonečně trapnější příběh Seymoura Hershe.

Snowden na Twitteru napsal, že tato hysterie je „zinscenovanou“ návnadou, která má zabránit médiím, aby se zabývala odhalením výbuchu ropovodu.

Minulý týden publikoval investigativní novinář Seymour Hersh, držitel Pulitzerovy ceny, článek, v němž tvrdil, že potrubí zničily USA v rámci tajné operace.

Podle Hershových zdrojů byly výbušniny nastraženy v červnu 2022 potápěči amerického námořnictva pod záminkou cvičení NATO BALTOPS 22 a o tři měsíce později byly odpáleny pomocí dálkového signálu vyslaného sonarovou bójí.

Jeden ze zdrojů Hershovi řekl, že osnovatelé věděli, že tato tajná operace je „válečným aktem“, přičemž někteří pracovníci CIA a ministerstva zahraničí je varovali: „Nedělejte to. Je to hloupost a bude to politická noční můra, pokud se to provalí.“

V aktualizaci příběhu poskytl Hersh rozhovor rádiu War Nerd, v němž se obořil na mainstreamová média za to, že ho osobně kritizují, místo aby příběh vyšetřila.

„Je pro mě úžasné, jak se na to kolegové skládají,“ řekl Hersh s odkazem na New York Times a Washington Post.

Jak jsme již dříve zdůraznili, Snowden se ohradil proti popírání Bílého domu, že se podílel na útoku na ropovod, poukazem na to, že popíral i předchozí falešné vlajky.

„Vzpomenete si na nějaký příklad z historie tajné operace, za kterou byl Bílý dům zodpovědný, ale důrazně ji popřel?“ zeptal se Snowden. Snowden napsal na Twitteru.

„Kromě, víte, toho malého ‚masového sledování‘,“ dodal.

Snowden připojil zprávu UPI z dubna 1961, v níž americký ministr zahraničí Dean Rusk popřel, že by Zátoka sviní byla „zinscenována z americké půdy“, přičemž Rusk médiím řekl, že „kubánskou záležitost si musí vyřešit sami Kubánci“.

Zdroj: summit.news