Joe Biden v úterý prohlásil, že má „důležitější věci“ na starosti než návštěvu hranic, přestože byl v Arizoně na vystoupení. (Foto: Twitter)

Začalo to tím, že se Bílý dům pokusil tématu zcela vyhnout:

Reportér Fox News Peter Doocy se pak Bidena přímo zeptal, proč se nechystá zkontrolovat hranice, přestože jsou vzdálené jen několik kilometrů.

Podívejte se:

Biden vynechal kontrolu hranic a místo toho navštívil továrnu na počítačové čipy.

Na agenty pohraniční stráže to neudělalo dojem, jeden z nich se pro Daily Caller vyjádřil:

„DŮLEŽITĚJŠÍ VĚCI? Tohle je JEHO katastrofa, on tuhle katastrofu vytvořil. Hraniční krize je naprostým narušením národní bezpečnosti. Dejte mi kurva pokoj… Nemůžu se dočkat, až tenhle klaun skončí ve funkci.“

Jiný pohraničník obvinil Bidena, že jeho komentáře prozrazují „další příklad toho, jak je pomatený“.

„Je v jejich narativu bagatelizovat destabilizaci USA. Co by mohlo být důležitější než zločinci a teroristé pronikající do země a desítky tisíc případů předávkování fentanylem, přičemž většinou jde o mladé dospělé,“ dodal agent.

Prezident Národní rady pohraniční stráže Brandon Judd dodal: „Nejzákladnějším úkolem prezidenta je bezpečnost a ochrana amerického lidu. To se mu nedaří. Vzhledem k rekordnímu počtu lidí a nebezpečných drog, které proudí přes naše hranice, prezident dluží této zemi, aby se vydal na hranice a vypracoval bezpečnostní strategii.“

„Záznamy prezidenta Bidena bohužel hovoří samy za sebe. Záleží mu více na politice než na životech Američanů,“ ujistil Judd.

* * *

Zdroj: summit.news