Pět vozidel pronajatých tajnou službou k ochraně prezidenta Bidena a jeho rodiny během cesty na Nantucket bylo v pondělí ráno zničeno záhadným požárem. (Foto: Flickr)

Deník Nantucket Current informoval, že v pondělí krátce po 05:30 SELČ a necelých 24 hodin poté, co agenti Tajné služby přistavili vozidla na letišti Nantucket Memorial Airport, vypukl požár nejméně v jednom z nich a rozšířil se i na další čtyři.

Vozidla patřila k mnoha vozům, které si tajná služba pronajala od společnosti Hertz během pobytu prezidenta Bidena na ostrově na svátek Díkůvzdání, uvedly dva zdroje listu Current. Vozidla byla vrácena společnosti Hertz méně než 24 hodin před vypuknutím požáru. — The Current.

Všechna vozidla – včetně vozů Chevy Suburban, Ford Explorer, Ford Expedition, Jeep Gladiator a Infiniti QX80 – byla pronajata od společnosti Hertz. Agenti je používali pro bezpečnostní účely a prezident ani jeho rodina v žádném z vozů SUV necestovali, uvedl pro Bussiness Insider mluvčí tajné služby.

„Při jízdě jsme neměli žádné problémy a vozidla byla vrácena bez incidentů.“

„Těšíme se na následné kroky místních hasičských orgánů, které se týkají přezkoumání incidentu,“ řekl Anthony Guglielmi, mluvčí tajné služby.

Nantucket Current upozornil, že vyšetřovatelé se „zaměřili na bílý Ford Expedition jako na prvotní zdroj požáru“. Uvedli, že vozidlo bylo v rámci bezpečnostního svolávacího programu společnosti Ford kvůli vadné elektroinstalaci, která způsobila požáry i jinde, a poznamenali, že vadný díl dosud nebyl opraven.

Místní noviny získaly záběry požáru na letištním parkovišti, pouhých 40 metrů od tankoviště leteckého paliva.

Účet letiště Nantucket Memorial Airport na Twitteru zveřejnil obrázek škod.

Bylo zahájeno vyšetřování incidentu. Šéf hasičů v Nantucketu Michael Cranson již stanovil, že požár nebyl podezřelý. Přesto se na internetu objevilo mnoho konspiračních teorií.

Zdroj: nantucketcurrent.com