John Paul Mac Isaac, opravář notebooků, který údajně našel notebook Huntera Bidena, v pondělí prozradil, že spolupracuje s republikánskými zákonodárci, kteří se připravují na vyšetřování mladšího Bidena poté, co tento měsíc v polovině volebního období získali většinu ve Sněmovně reprezentantů. (Foto: Twitter)

Mac Isaac v pondělním rozhovoru pro Fox News tvrdil, že mu agent FBI při prvním kontaktu s úřadem po nálezu notebooku dal „mrazivé“ varování. Delawarský opravář notebooků uvedl, že si vzpomíná, jak jednomu agentovi řekl, že až vydá svou knihu, změní jejich jména.

„Tehdy agent Mike otočil a řekl mi, že podle jejich zkušeností se lidem, kteří o těchto věcech nemluví, nikdy nic nestane,“ řekl Mac Isaac a tvrdil, že to byla zastřená výhrůžka, aby mlčel.

„Poslední dva roky jsem se potýkal s odvetnými opatřeními z několika front, když to, co jsem udělal, uniklo na veřejnost. Očekávám to a budu očekávat, že to bude pokračovat,“ dodal pro Fox News při propagaci své knihy.

Republikáni by podle něj měli pohnat k odpovědnosti „FBI za to, že se spolčila s našimi mainstreamovými a sociálními médii, aby zablokovala příběh, skutečný příběh se skutečnými důsledky“, a měli by „přijít na kloub tomu, co Bidenova rodina dělala, když byl Joe Biden viceprezidentem“.

V pondělí právník Huntera Bidena Chris Clark řekl CBS News, že Mac Isaac neměl Hunterův „souhlas k přístupu k jeho počítačovým datům ani k jejich sdílení s ostatními“. Někteří analytici uvedli, že to bylo možná poprvé, co jeden z právníků Huntera Bidena potvrdil, že nechal notebook v opravně počítačů v Delaware.

Začátkem tohoto roku Mac Isaac pro New York Post vzpomínal na to, jak Hunter Biden v dubnu 2019 přijel do jeho dílny ve Wilmingtonu ve státě Delaware.

„Jsem rád, že máte ještě otevřeno,“ řekl mu údajně Hunter Biden. „Právě jsem přišel z doutníkového baru a řekli mi o vašem obchodě, ale musel jsem si pospíšit, protože v sedm zavíráte.“

„Potřebuju z nich obnovit data, ale všechny jsou poškozené kapalinou a nejdou zapnout,“ vzpomněl si Mac Isaac na jeho slova.

Televizní stanice CBS citovala nezávislého odborníka, který uvedl, že data získaná z notebooku Huntera Bidena jsou pravá, což se stalo zhruba dva roky poté, co o tom informoval deník NY Post a další zpravodajské servery včetně The Epoch Times. Není jasné, proč se CBS rozhodla zveřejnit svou zprávu v pondělí.

Deník Epoch Times se obrátil na tiskovou kancelář FBI s žádostí o komentář.

Poté, co republikáni znovu získali většinu ve Sněmovně reprezentantů, vrcholní zákonodárci GOP naznačili, že budou vyšetřovat bankovní záznamy a tvrzení whistleblowerů, která ukazují na propojení Huntera Bidena s prezidentem Joe Bidenem.

Několik týdnů před parlamentními volbami v roce 2020 zveřejnil deník New York Post informace pocházející z notebooku, které podle republikánů a dalších kritiků ukazují na podezřelé obchodní dohody mezi Bidenovou rodinou a osobami napojenými na Komunistickou stranu Číny a ukrajinské energetické firmy. Mladší Biden v rozhovoru z roku 2019 popřel, že by se dopustil něčeho špatného, ale připustil, že tyto obchody působily navenek negativním dojmem.

Zdroj: zerohedge.com