Britská rodičovská skupina UsForThem, která vedla kampaň za udržení škol v provozu během pandemie, dostala kvůli „povaze své činnosti“ zákaz přístupu na PayPal. Skupina tvrdí, že po zákazu nemá přístup k tisícům liber v darech. (Foto: Flickr)

Byli jsme zcela zaskočeni, když jsme se dozvěděli, že společnost PayPal přestává poskytovat naše služby „kvůli povaze [naší] činnosti“. Nebylo nám poskytnuto žádné předchozí varování ani smysluplné vysvětlení, a přestože nám řekli, že si můžeme vybrat zbývající prostředky, nemůžeme,“ uvedla spoluzakladatelka skupiny Molly Kingsleyová pro The Telegraph.

„UsForThem“ vždy zcela transparentně informovala pouze o cílech organizace a naše prohlášení o poslání je na viditelné stránce našich webových stránek, kde si ho mohou všichni přečíst. Z něj jasně vyplývá, že naším hlavním zaměřením je kampaň za to, aby děti dostaly přednost při rozhodování o veřejných záležitostech.

„Pokud něco v tomto poslání společnost PayPal uráží, proč by o tom nemohla být transparentní? Pro malou dobrovolnickou organizaci to má významný dopad na naši schopnost fungovat, jak bylo pravděpodobně zamýšleno.“

„Je nesmírně těžké nedojít k závěru, že jde o politicky motivované zrušení organizace, které společnost PayPal nějakým způsobem uráží.“

Toby Young, zakladatel Free Speech Union, také tvrdil, že PayPal zakázal jeho účet z politických důvodů. Účet Free Speech Union byl rovněž zablokován, stejně jako účet neziskové organizace Gays Against Groomers.

Zdroj: reclaimthenet.org