Společnost YouTube zablokovala na své platformě živé vysílání renomovaného lékaře Dr. Drewa Pinskyho poté, co ukázal zranění oka způsobené očkováním po aplikaci covid vakcíny. (Foto: Twitter)

Pinsky tuto snahu o cenzuru odhalil v pondělí prostřednictvím Twitteru, kde uvedl, že na svém kanálu obdržel „další“ zásah, „protože jsem ukázal neupravenou fotku svého spontánního mývalího oka po očkování vakcínou J&J“.

Snímek obrazovky ukazuje, že jeho odvolání proti stávce ze strany YouTube bylo společností zamítnuto.

„Dokonce jsem řekl, že ‚CDC uvádí, že vakcíny COVID-19 jsou bezpečné a účinné‘. To už lékaři nesmějí diskutovat o medicíně?“ ptá se. Pinsky se zeptal na Twitteru.

Pinsky dodal, že pozastavení mu zabrání v tom, aby ve středu živě hovořil s vynálezcem technologie mRNA Dr. Robertem Malonem.

„Nechápou, že cenzura jen nahrává konspiračním teoriím,“ varoval Pinsky. „Tisíce lidí si teď budou myslet, že YT ‚zakrývá‘ tajemství, místo aby nám umožnila vyvracet dezinformace pravdou.“

Dr. Drew dále vyzval fanoušky, aby sledovali jeho pořad na jiných streamovacích platformách: „Kvůli tomuto příspěvku z minulého týdne jsme opět ve vězení na Youtube. Diskuse mezi doktory není povolena. Chceme, abyste tento týden zkusili jinou platformu.“

V návaznosti na to Pinsky v úterý vysvětlil, že jeho tým se proti stávce na jeho kanálu odvolal – jen aby v úterý ráno obdržel další stávku.

„Jak mohu vyvracet dezinformace, když nemohu o dezinformacích ani mluvit?“ To je v pořádku?“ zeptal se Dr. Drew.

Zde je segment pořadu Dr. Drewa, který mu vynesl stávku na YouTube, kde vzpomíná na „reakci na vakcínu“ a říká, že jeho syn také utrpěl „strašnou“ reakci: