Kvůli tajným dokumentům Donalda Trumpa u něj proběhla domovní prohlídka, ale kvůli tajným dokumentům Hillary Clintonové se podařilo získat finanční prostředky. (Foto: Flickr)

Den poté, co FBI provedla razii v domě bývalého prezidenta, prodávala Clintonová trička a čepice s nápisem „Ale její e-maily“.

Clintonová používala soukromý e-mailový server k vyřizování oficiálních státních záležitostí, přičemž více než 2 000 z nich bylo ministerstvem zahraničí utajeno. Později smazala asi 33 000 e-mailů dříve, než je vládní úředníci mohli prošetřit.

Interní šetření ministerstva zahraničí ohledně e-mailů Clintonové nezjistilo žádné „úmyslné špatné zacházení“, ačkoli zjistilo porušení ze strany 38 úředníků ministerstva.

Některé z přibližně 15 krabic dokumentů, které FBI zabavila Trumpovi, byly také tajné, uvedl Národní archiv.

Clintonová v této souvislosti získávala finanční prostředky prodejem oblečení, které odkazovalo na e-mailový skandál.

„Každá prodaná čepice nebo tričko ‚Ale její e-maily‘ pomáhá partnerům @onwardtogether bránit demokracii, budovat progresivní lavičku a bojovat za naše hodnoty. Just saying!“ Clintonová to napsala na Twitteru.

Kšiltovky a trička s nápisem „But Her Emails“ se prodávaly za 30 dolarů za kus na webových stránkách progresivní politické organizace Onward Together, která se zabývá získáváním finančních prostředků.

Nabízela také hrnky na kávu, odznaky na klopu a samolepky se stejnou frází.

Kšiltovky se rychle vyprodaly, napsala Clintonová na Twitteru.

„To bylo rychlé – bylo mi řečeno, že čepice jsou již vyprodané. Co nejdříve doplníme zásoby,“ uvedla Clintonová.

„Mezitím vězte, že máme i trička.“

Clintonová spoluzaložila organizaci Onward Together po prohraných volbách v roce 2016. Přispěla více než desítce lidí, kteří s ní v minulosti spolupracovali.

Dříve Clintonová nabízela čepice „Ale její e-maily“ po „zprávě, že Trump splachuje dokumenty do záchodů Bílého domu“.

Zdroj: theepochtimes.com