Host na CNN v neděli prohlásil, že pokud bude Elonu Muskovi umožněno koupit Twitter, bude muset být tato platforma regulována vládou, aby se zabránilo tomu, že „diskurs“ bude otevřený a svobodný a nebude podléhat cenzuře řízené establishmentem. (Foto: Twitter / CNN)

Při diskusi o Muskově převzetí v pořadu CNN „mediální analytik“ David Zurawik prohlásil, že Musk je „nebezpečný“ a nemělo by mu být dovoleno obnovit svobodu projevu na platformě.

Zurawik navrhl, aby se Spojené státy podívaly do Evropy, která nedávno zavedla nové zákony omezující sociální média, a dokonce pohrozila zákazem Twitteru, pokud Musk nebude hrát.

„Je tu větší problém v tom, jak budeme kontrolovat komunikační kanály v této zemi,“ rozohnil se Zurawik a zpanikařil při představě, že by lidé jako CNN nemohli diktovat Američanům, co si mají myslet.

„To je nebezpečné! V téhle zemi už nemůžeme myslet!“ řekl. Zurawik zakňučel a dodal: „Myslím to vážně! Nemáme v Kongresu lidi, kteří by dokázali vytvořit regulace, kteří by dokázali zařídit, aby to fungovalo.“

„Myslím, že se můžeme podívat do západních zemí v Evropě, jak se to snaží omezit. Ale potřebujete na to kontrolu,“ pokračoval.

„Potřebujete regulaci. Nemůžete nechat tyhle lidi, aby ovládali diskurs v této zemi, jinak se řítíme do pekel,“ naznačil dále Zurawik.

„Jsme tam,“ dodal a dále tvrdil, že „Trump otevřel brány pekla a oni nás teď honí“.

„Předali jsme něco, co se rovná našim vysílacím nebo internetovým vlnám, Marku Zuckerbergovi a Elonu Muskovi, a jsme v takovém průšvihu, protože tito chlapíci věří ve vydělávání peněz,“ dodal.

Podívejte se:

Zurawik zopakoval myšlenku, kterou minulý týden vznesla Hillary Clintonová, když se zasazovala o to, aby Evropa potírala „dezinformace“:

A nyní, jen o týden později, Bidenovo ministerstvo vnitřní bezpečnosti rozjelo doslova ministerstvo pravdy, v jehož čele stojí pomatená straníčka, která skutečně věří, že cokoli, s čím nesouhlasí, je nenávistný projev.

Musk měl naprostou pravdu, když prohlásil, že Demokratická strana „byla unesena extremisty“.

Zdroj: zerohedge.com