Elon Musk opět varoval před celosvětově klesající porodností a poznamenal, že „většina lidí na světě žije v mylném dojmu, že máme příliš mnoho lidí“. (Foto: Flickr)

Mathias Döpfner, generální ředitel společnosti Axel Springer, se Muska zeptal, co mu nedává v noci spát, na což generální ředitel společnosti Space X odpověděl, že záporná porodnost „může být největší hrozbou pro budoucnost lidské civilizace“.

Musk poznamenal, že takzvaní „odborníci“ šíří mýtus, že planeta je přelidněná.

„To není pravda. Země by si mohla udržet mnohonásobně vyšší počet obyvatel, než je tomu v současnosti. A porodnost klesá jako blázen,“ vyzval Musk.

S odkazem na Japonsko jako překvapivý příklad vylidňování Musk dodal, že „směšné populační odhady [OSN]“ by měly být „aktualizovány, protože ve skutečnosti nedávají žádný smysl“.

Podívejte se:

Na začátku tohoto roku Musk tvrdil, že „pokud lidé nebudou mít více dětí, civilizace se zhroutí, pamatujte na má slova“.

Musk se ohradil proti tvrzení, že „populace se vymyká kontrole“, což je častý refrén ekologů, a tvrdil, že pravda je „zcela opačná“.

Nedávné studie ukázaly, že stále více lidí upouští od plození dětí s odkazem na obavy o klima, zdraví a přelidnění, zatímco výzkumníci z Institutu pro měření a hodnocení zdraví Washingtonské univerzity nedávno varovali, že planeta není na probíhající globální populační kolaps připravena a že jeho dopad bude „čelistní“.

Zdroj: summit.news