Demonstrace, které organizovalo hnutí Chcípl PES a které byly zaměřeny proti povinnému očkování proti covidu-19, se nevyplatily policistům, kteří na nich vystoupili. (Foto: Facebook / Chcípl PES)

Podle portálu Neovlivní.cz totiž strážce zákona nyní čeká kárné řízení. Zmiňovaný portál přišel s informací, že si policejní prezidium myslí, že vystupování policistů na akci politického hnutí a jejich komentáře byly nepřípustné.

Ve hře je tak kárné řízení, které by se podle všeho mělo týkat Libora Vítka z brněnského školního policejního střediska a Marka Kopeckého z útvaru policejního vzdělávání.

Informace o připravovaném kárném řízení následně potvrdila mluvčí prezidia Kateřina Rendlová, zdržela se však jakýchkoli podrobností.

„Jednání policistů vystupujících na shromáždění politického hnutí považujeme za důvod pro zahájení řízení ve věcech služebního poměru. Toto řízení vede nadřízený policisty s personální pravomoci,“ nechala se slyšet Rendlová.

Pokud jde o zmiňované policisty, kteří by se v kárném řízení měli ocitnout, ti se zatím k věcí nijak nevyjádřili. Podle portálu má být nyní jeden z nich na nemocenské.