Přední odborníci v oblasti studia pandemie, jako je Elias Mossialos (profesor zdravotní politiky na London School of Economics) a Athanassios Dimopoulos (rektor Athénské univerzity), potvrdili, že virus flurony absolutně neexistuje a existence něčeho takového je zveličována, přičemž se jedná pouze o kombinaci virů chřipky a korony. (Foto: Flickr)

Podle Eliase Mossialose, profesora zdravotní politiky na London School of Economics, nic takového jako „nový virus“ označovaný jako Flurona (kombinace virů chřipky + covid-19) skutečně neexistuje a není třeba se ho obávat.

„Nejedná se o nový virus, ale o souběžnou infekci koronavirem a virem chřipky. Stalo se to těhotné ženě v Izraeli, ale je pravděpodobné, že takových případů uvidíme několik v mnoha zemích,“ poznamenal Mossialos na své facebookové stránce dříve v neděli v souvislosti se zprávami v tisku.

„Očkování vakcínou proti chřipce je tedy nezbytné, zejména pro naše zranitelné krajany. To zdůrazňují zdravotnické orgány po celém světě,“ dodal Mossialos.

Obavy se objevily také v souvislosti s „Delmicronem“, což je spíše souběžná infekce verzí Delta i Omicron koronaviru než nový virus. Profesor Athanassios Dimopoulos, rektor Athénské univerzity, poznamenal, že je to něco, co je třeba sledovat.

Jeden z nejvíce očkovaných národů Izrael možná přejde na politiku stádové imunity, které má být dosaženo prostřednictvím hromadné infekce, protože vakcíny nedokázaly omezit rostoucí počet případů COVID-19 varianty omikron.

Zdroj: ekathimerini.com