Michelle Barlowová, matka dvou dětí z anglického Wiganu, zemřela na „následky nerozpoznaných, vzácných komplikací nedávno provedeného plánovaného a nezbytného očkování vakcínou covid-19“, uvedl koroner. (Foto: Flickr)

Manžel Barlowové uvedl, že „se poučil“, protože jí byla vakcína podána s tím, že její lékař se vyjádřil, že by ji po dávce léčil hemoglobinem a léky na ředění krve, kdyby se dnes srazila.

Mnohočetná selhání orgánů, které vedlo k její smrti, bylo způsobeno krevními sraženinami v důsledku imunitní trombotické trombocytopenie (VITT) vyvolané vakcínou – onemocnění, které nebylo v době její smrti rozpoznáno.

Paní Barlowová dostala dávku vakcíny od společnosti Oxford-AstraZeneca 7. března v hromadném očkovacím centru ve Wiganu a pomalu začala trpět vedlejšími účinky – včetně příznaků podobných chřipce.

Když byla přijata do nemocnice, lékaři se domnívali, že trpí infekcí gastroenteritidy.

Matthew Barlow, jeden z jejích synů, uvedl, že na Googlu našel odkaz, podle kterého lékař v Norsku „zachránil pět životů“ pacientů trpících stejnými příznaky jako jeho matka.

„Když to dokážu já, proč to nedokážou lékaři a sestry, kteří ošetřovali mou matku? Stačí si to vygooglit,“ řekl při vyšetřování u koronerova soudu v Boltonu.

Zdroj: news.sky.com