Český prezident Miloš Zeman bude ve čtvrtek propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice. Informují o tom česká média s odkazem na vlastní důvěryhodné zdroje. (Foto: Youtube)

Uvádí se, že hned po propuštění prezident zamíří do zámku v Lánech, kde již v pátek jmenuje Petra Fialu do funkce premiéra. Podle zdroje to Fialovi sdělil hradní kancléř Vratislav Mynář.

Podle údajů zdroje má prezident ve čtvrtek dopoledne odjet do své rezidence v Lánech. Uvádí se také, že někteří členové lékařského konzilia jsou proti tomu, aby byl Zeman propuštěn z ÚVN již teď, avšak konečné rozhodnutí je na samotném prezidentovi.

„Já bych doporučil ještě pobyt v nemocnici s možnými propustkami do Lán či na Hrad k oficiálním aktům,“ vyjádřil svůj názor předseda lékařského konzilia Tomáš Zima.

Není však vyloučeno, že se Zeman může později do nemocnice vrátit. Zatím totiž není jasné, zda se jedná o krátké propuštění za účelem jmenování premiéra a setkání s kandidáty na ministry, nebo se prezident bude chtít plnohodnotně vrátit k plnění všech svých pracovních povinností.

Mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček oznámil, že ve čtvrtek ve 13.30 hodin proběhne tiskový briefing vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře.