Společnost bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Trump Media & Technology Group informovala o vytvoření nové sociální sítě TRUTH Social, která se má stát „soupeřem liberálních médií“. (Foto: Flickr)

„Trump Media & Technology Group brzy spustí sociální síť pod názvem TRUTH Social,“ stojí v prohlášení.Ve společnosti uvedli, že nová sociální síť má být soupeřem liberálních médií a společností „velkých technologií“.

„Misí Trump Media & Technology Group je vytvoření soupeře liberálnímu konsorciu médií a čelit společnostem „velkých technologií“ ze Silicon Valley, které používají svoji jednostrannou sílu k umlčení opozičních sil v Americe,“ vysvětlili ve společnosti.

Trump v prohlášení uvedl, že vytvořil novou sociální síť, „aby čelil tyranii velkých technologií“.

„Žijeme ve světě, kde obrovskou přítomnost na Twitteru má Tálibán, ale vašeho oblíbeného amerického prezidenta nutí mlčet. To je nepřípustné,“ zdůraznil Trump.

Trump Media & Technology Group také informovala o sloučení společností Digital World Acquisition Group a vytvoření nové společnosti s potenciální cenou 1,7 miliardy dolarů.

Trump byl zablokován prakticky na všech sociálních sítích po událostech 6. ledna, kdy skupina jeho přívrženců zaútočila na Kapitol USA a dočasně zastavila schválení výsledků prezidentských voleb, ve kterých Trump prohrál s Joe Bidenem. Trump porážku neuznává.

Zdroj: snews.com