Společnost General Motors uvádí, že někteří majitelé vozů Chevy Bolt EV a Bolt EUV by měli svá vozidla parkovat ve vzdálenosti nejméně 15 metrů od ostatních vozů a v garážích parkovat pouze v nejvyšším patře, protože se objevily zprávy o požárech. (Foto: Flickr)

Za určitých okolností mohou mít baterie dodané společnosti GM pro tato vozidla dvě výrobní vady – roztržený anodový výstupek a složený separátor – přítomné ve stejném článku baterie, což zvyšuje riziko požáru.

Společnost GM z důvodu opatrnosti nahradí vadné bateriové moduly ve vozech Chevrolet Bolt EV a EUV novými moduly, přičemž se očekávají dodatečné náklady ve výši přibližně 1 miliardy USD.

„Naše zaměření na bezpečnost a správnou věc pro naše zákazníky je vodítkem pro každé rozhodnutí, které v GM činíme,“ řekl Doug Parks, výkonný viceprezident GM pro globální vývoj produktů, nákup a dodavatelský řetězec.

„Jako lídři v přechodu na plně elektrickou budoucnost víme, že vybudování a udržení důvěry je klíčové. Zákazníci GM si mohou být jisti naším odhodláním podniknout kroky k zajištění bezpečnosti těchto vozidel.“

Zdroj: siliconvalley.com