Soudce se pravděpodobně rozhodl zamítnout žádost populární americké zpěvačky Britney Spearsové o zbavení jejího otce Jamese Spearse statutu poručníka, uvádí týdeník Variety. (Foto: Wikimedia)

Předtím 39letá Spearsová ve virtuálním režimu vypovídala telefonicky na soudním jednání v Los Angeles se žádostí o zbavení jejího otce Jamese Spearse statutu jejího poručníka. Spearsová kritizovala jednání své rodiny a také uvedla, že byla traumatizována a nešťastná.

„Žádost o okamžité pozastavení statusu Jamese Spearse jako jediného poručníka své svěřeňkyně po jmenování společnosti Bessemer Trust byla zamítnuta,“ uvádějí soudní dokumenty.

Podle rozhodnutí soudu Britney Spearsová údajně dosud není schopna efektivně spravovat své finanční zdroje a odolávat nepřiměřenému vlivu. Zůstává jí však právo podávat nové žádosti.

Britney Spearsová je jednou z nejpopulárnějších zpěvaček. Po prvních dvou gramodeskách (1999-2000) byla ve Spojených státech uznána jako nejprodávanější zpěvačka desetiletí, obsadila 12. místo mezi nejbohatšími ženami ve světě showbusinessu.

Duševní zdraví zpěvačky, která pila alkohol a užívala drogy, bylo otřeseno po jejím rozvodu s manželem Kevinem Federlinem v roce 2007. Manželství Spearsové a Federlineho trvalo od října 2004 do července 2007 a mají spolu dva syny.

Do poručnictví svého otce byla zpěvačka svěřena na základě soudního rozhodnutí v roce 2008. Spearsová bojuje za zrušení poručnictví, ale v listopadu loňského roku se na stranu jejího otce postavil soud v Los Angeles.

V listopadu 2020, po další žádosti Spearsové o zbavení otce práva na poručnictví, se rozhodnutím soudu stala zpěvaččiným spoluporučníkem finanční společnost Bessemer Trust.

Zdroj: variety.com