Investiční banka uvádí, že tato politika vstoupí v platnost 12. července. (Foto: Wikimedia)

Politika očkování banky Morgan Stanley je zatím nejpřísnější mezi velkými bankami na Wall Street, které stály v čele snahy přesvědčit zaměstnance, aby se vrátili do kanceláří.

Podle interního sdělení, které viděl deník Financial Times, bude zaměstnancům a klientům banky Morgan Stanley, kteří se nenechali očkovat proti viru Covid-19, zakázán vstup do newyorských kanceláří banky.

„Od 12. července budou muset všichni zaměstnanci, kontingentní pracovníci, klienti a návštěvníci při vstupu do budov Morgan Stanley v New Yorku a Westchesteru potvrdit, že jsou plně očkováni,“ uvádí se v memorandu, které podepsal personální ředitel Mandell Crawley.

Po tomto datu ti, kteří nepotvrdí, že jsou plně očkováni, ztratí přístup do budov, napsal Crawley a dodal, že „drtivá většina zaměstnanců“ již očkování nahlásila.

Konkurenční banka Goldman Sachs začátkem tohoto měsíce zavedla povinnost zaměstnanců zveřejnit svůj očkovací status, ale neočkovaní zaměstnanci mohou do budov, pokud nosí roušky a dodržují sociální odstup. Ve společnosti JPMorgan Chase je zveřejnění očkování stále dobrovolné.

Minulý týden také společnost BlackRock, největší světový správce aktiv, uvedla, že své kanceláře otevře pouze očkovaným zaměstnancům.

Zdroj: ft.com