Bývalý pilot námořnictva uvedl, že byl svědkem neobyčejných událostí. V televizi prozradil, že ve vyhrazeném vzdušném prostoru na vlastní oči viděl stovky neidentifikovatelných létajících předmětů. (Foto: Youtube)

Bývalý poručík amerického námořnictva Ryan Graves v relaci CBS s názvem 60 Minutes prozradil, že neidentifikované létající předměty známé jako UFO představují bezpečnostní hrozbu.

Údajně se o tom přesvědčil na vlastní oči, když každý den v průběhu dvou let viděl tyto objekty v omezeném vzdušném prostoru u pobřeží Virginie.

„Upřímně řečeno, mám obavy. Víte, kdyby to byly taktické letadla z jiné země, které by se tam motali, byla by to velká záležitost. Ale protože to vypadá trochu jinak, nejsme ochotni se skutečně podívat na problém z očí do očí. S radostí ignorujeme skutečnost, že jsou tam venku a sledují nás každý den,“ říká.

Námořníci, kteří viděli neidentifikované předměty, jsou přesvědčeni o tom, že by mohlo jít o tajnou americkou technologii, nepřátelské sledovací zařízení nebo o něco úplně jiného.

Podle Gravese, který dlouhá léta vyšetřoval neidentifikované vzdušné jevy, je to ale těžké vysvětlit.

„Máte rotaci, máte vysoké nadmořské výšky. Máte pohon, však? Nevím. Upřímně řečeno, nevím, co to je,“ konstatoval s tím, že dané létající předměty mají technologii, která výrazně převyšuje jakýkoliv lidský vynález.

„Představte si technologii, která dosáhne přetížení 600g až 700g, dokáže proletět 13 000 mil (cca 20 000 kilometrov) za hodinu, dokáže se vyhnout radaru a dokáže letět vzduchem, vodou a možná i vesmírem. A mimochodem, nemá zjevné znaky pohonu, je bez křídel, bez ovládacích ploch a přesto dokáže vzdorovat přírodním účinkem gravitace Země,“ dodal Luis Elizondo, bývalý vysoce postavený pracovník Pentagonu, který šéfoval utajenému programu identifikace leteckých hrozeb (ATTIP) zkoumající mimo jiné UFO.

Zdroj: adn.com