Po společnostech AstraZeneca a Moderna zahájila společnost Biontech a americký partner Pfizer také testování své koronové vakcíny u dětí ve věku 0-11 let. (Foto: ilustrační, Pixnio)

Zatím nejsou známy všechny vážné vedlejší účinky a žádné dlouhodobé následky, ale pravděpodobně nejsou žádné zábrany, nyní se provádějí experimenty na nejmenší a nejslabší společnosti.

Co jsou to za rodiče, kteří takové procesy nezpochybňují a dávají své děti k dispozici jako morčata, aby farmaceutický průmysl mohl otestovat jejich jedovaté koktejly?

Nebo se očkování mRNA dává přednostně domácím nebo osiřelým dětem za účelem testování nezralého imunitního systému?

Po konkurenčních společnostech Moderna a AstraZeneca začala také mainská společnost Biontech a její americký partner Pfizer testovat svou koronovou vakcínu na mladších dětech.

„Spolu s naším partnerem Biontech jsme podali dávku prvním zdravým dětem v globální probíhající studii fáze 1/2/3,“ oznámil Pfizer ve čtvrtek tiskové agentuře AFP.

Cílem klinických testů je zkoumat bezpečnost, snášenlivost a účinnost vakcíny u dětí ve věku od šesti měsíců do jedenácti let.

„Jsme hrdí na to, že provedeme tuto tolik potřebnou studii pro děti a rodiny, které netrpělivě očekávají možnost očkování,“ uvedl Pfizer.

Doufejme, že vakcína může být v této věkové skupině použita také od začátku příštího roku.

Zdroj: pz.cz, politikstube.com