Syrský prezident Bašár al-Asad ve čtvrtek oznámil, že Damašek není ve spojení se Spojenými státy ohledně likvidace vůdce Islámského státu al-Bagdádího. Dodal, že do předložení důkazů nevěří v jeho zabití. (Foto: Youtube)

„Nijak jsme nekontaktovali americké instituce ohledně likvidace al-Bagdádího. Co je ale ještě důležitější, tak nevíme, zda vůbec k této operaci došlo či nikoliv,“ oznámil Asad během rozhovoru se syrskými státními televizními kanály.

Poznamenal, že USA zatím neposkytly žádné důkazy o zabití vůdce Islámského státu a Damašek se dozvěděl o svojí „pomoci“ Spojeným státům pouze ze zpráv z médií.

Současně zdůraznil, že smrt al-Bagdádího či dokonce všech bojovníků nebude mít vliv na celou situaci, dokud bude naživu teroristická ideologie.

Pentagon zveřejnil první video a fotografie z operace likvidace Abú Bakra al-Bagdádího. Na krátkém videu má být podle informací budova, ve které se měl podle tvrzení Spojených států nacházet terorista. Podle Pentagonu se měl snažit nejprve terorista schovat v tunelu bez východu.