Každoročně 3.července si Íránci připomínají smrt 290 cestujících z Airbusu 655, který byl sestřelen americkým křižníkem USS Vincennes v roce 1988 nad Perským zálivem.

Íránský ministr dopravy Mohammad Eslami uvedl, že záměrné sestřelení íránského osobního letadla Spojenými státy prokázalo teroristickou povahu režimu Washingtonu.

„Jistě, tento incident ukazuje, že americká vláda je opravdu expanzivní a teroristická," řekl Eslami v úterý na slavnostním ceremoniálu na památku cestujících z Bandar Abbásu v  Íránu do Dubaje ve Spojených arabských emirátech.

„USA v Perském zálivu nevyvíjejí žádnou obchodní činnost. USA se snaží krutými a nezákonnými sankcemi zastavit pokrok Íránské islámské republiky a pokračovat v loupežích návratem na naše území, ale nikdy se tak nestane,“ varoval Eslami a upozornil na to, že Američané drancují bohatství jiných národů.

Všichni cestující přišli o život a jejich těla plavala ve vodách Perského zálivu. Letadlo bylo sestřeleno Američany v íránském vzdušném prostoru. Na místě dopadu trosek letadla každoročně vhazují pozůstalí květiny do moře.


Po incidentu podal Teherán žalobu k mezinárodním orgánům, včetně Spojených národů.

I když důkazy o útoku ukázaly, že to bylo úmyslné, Světová fóra tato fakta ignorovala. Rada bezpečnosti OSN se sešla po dvou dnech a projev íránského ministra zahraničí informoval svět o lži amerických představitelů.

Aby se omezily negativní účinky jejich trestné činnosti, USA tvrdily, že íránské osobní letadlo bylo stíhacím letadlem a chtělo zaútočit na americký raketový křižník.

Jako kdyby posádka USS Vincennes nedokázala rozeznat rozdíl mezi osobním letadlem a stíhačkou z hlediska velikosti a rychlosti. Navíc Airbus létal tuto trasu každý den.

Americký prezident Ronald Reagan tehdy chválil akt USS Vincennes. Někteří členové osádky, kteří sestřelili letadlo později dostali medaile, a Spojené státy se nikdy oficiálně neomluvily za vraždu 290 lidí.

Jaké naopak dělá Washington velké divadlo kvůli sestřelení bezpilotního amerického špionážního dronu, který porušil íránský vzdušný prostor? Trump dokonce vydal rozkaz k útoku na Írán, ale na poslední chvíli tento rozkaz  zrušil.



Ministr Eslami má naprostou pravdu, protože co mají co dělat americké válečné lodě v Perském zálivu? USA nekupují ropu z této oblasti vůbec, Trump to potvrdil teprve před několika dny.

Washington nemá  na Blízkém východě žádné bezpečnostní zájmy. Je to všechno o imperialismu a globálních nárocích na moc. Navíc, americká armáda se chová jako lupiči a jako armáda žoldáků pro Saúdskou Arábii a Izrael.

Abychom pochopili názor Íránu, stačí, abyste tento případ změnili. Jak by Amerika a dokonce Západ reagovaly, kdyby se iránské válečné lodě objevily v Mexickém zálivu a sestřelily americké osobní letadlo s 290 lidmi na palubě?

Na Írán by pršely jaderné bomby, ale Íránci by se drželi v klidu dalších 40 let.

Jako kdyby osmiletá válka, kterou Amerika vedla proti Íránu s iráckým Saddámem Husajnem jako zmocněncem v letech 1980 až 1988, zabila půl milionu íránských vojáků a civilistů, nebyla dostatečně kriminální.

28. června si Íránci připomněli hrozné chemické útoky 1987 na civilisty v Íránu v Sardaštu. Nikdy nezapomenou, že západní svět podporoval a vyzbrojoval Saddáma – dokonce i jedovatým plynem. Rada bezpečnosti OSN nikdy neodsoudila útok plynem proti íránskému lidu.

„Kdo je skutečný teroristický stát na této planetě? Kdo by měl být potrestán přísnějšími sankcemi a postaven před soud pro válečné zločince? Kdo by měl konečně zmizet a ukončit svou agresi?,“ ptá se von Freeman na blogu Schall und Rauch.

Světové společenství, a zejména Evropané se svými takzvanými „hodnotami“, jsou pouze plačící zbabělci, kteří jen kvákají a mazlí, tolerují a ignorují všechny zločiny USA, Saúdské Arábie a Izraele.

Bylo řečeno, že jedním z argumentů ve prospěch vytvoření Evropské unie bude vytvoření nezávislé mocnosti a antipólu k ostatním mocnostem. Proto by mělo 28 členských států předat svou suverenitu ústřední vládě v Bruselu.

„Byl ale vytvořen pravý opak. EU je kolonií Washingtonu a Evropa je americká okupační zóna, tvořená ochotnými stoupenci teroru proti světu. Nezaslouží si žádný respekt!!!,“ končí von Freeman.

Zdroj: pz.czalles-schallundrauch.com