Podle materiálů iráckých tajných služeb se izraelští agenti chystají zaútočit na americké pozice v Iráku, aby tak vznikl důvod k rozpoutání války. Oznámil to íránský ministr zahraničí Mohammad Džavád Zaríf. (Foto: Wikimedia)

Dříve se Zaríf zmínil o plánu spiknutí za účelem rozpoutání války s Íránem. Již tehdy se ministr odvolal na irácké zpravodajské služby.

„Nové údaje, které získaly irácké tajné služby, svědčí o tom, že izraelští agenti se chystají napadnout Američany. Za pomoci nastrčeného důvodu k válce chtějí dostat končícího amerického prezidenta Trumpa do obtížné situace,“ napsal ministr na svém Twitteru.  

Poradil americkému prezidentovi, aby „si dával pozor na past“ a nereagoval na provokace, které můžou mít špatný dopad.

„Jakýkoliv ohňostroj špatně končí, obzvlášť pro vaše nejlepší kamarády,“ upozornil Zaríf.  

Televize CNN se s odvoláním na představitele Pentagonu již dříve zmínila, že údaje tajných služeb ukazují na možnost íránského útoku na americké síly v Iráku.

Kuvajtské noviny Al-Qabas zveřejnily informaci, že Írán posiluje protivzdušnou obranu poblíž jaderných objektů jako preventivní opatření proti možným americkým raketovým útokům. Kromě toho byly do Iráku přesunuty drony a rakety krátkého doletu.