Šéf-poradkyně Valerie Jarrett (ve sloupku) a personál Bílého domu poslouchající amerického prezidenta Baracka Obamu, jak v Bílém domě ve Washingtonu 9. listopadu 2016 promlouvá po zvolení Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Odcházející personál Bílého domu a lidé jmenovaní prezidentem Obamou se potýkají s potížemi sehnat novou práci poté, co se do úřadů po loňském listopadu hrne Donald Trump a obecně Republikáni.



Jeden z ředitelů Googlu zorganizoval pro odcházející personál Bílého domu a personál kampaní Clintonové, Obamy a dalších Demokratů banku on-line životopisů s nabídkami, aby jim pomohl najít práci, uvádí Wall Street Journal. Odcházející šéf lidských zdrojů u Googlu Laslo Bock vede úsilí pomoci personálu kampaně Hillary pro Ameriku a dalším po jejich devastující porážce najít práci.

Krátce po porážce Clintonové vrcholní šéfové kampaně začali pracovat, aby spojili svůj personál se soukromými společnostmi, které mají zájem něco rekrutovat z robustního technického týmu kampaně. Firmy financované venture-kapitálem a technické společnosti projevují zájem nějaký personál rekrutovat, hlásí Wall Street Journal.

Také Obama pomáhá svému personálu připravit se na práci po skončení jeho funkčního období, a jak hlásí Politico, udělal z toho „vrcholnou prioritu“.

Přečtěte si také zde, jak si Trump brousí zuby na čistky Obamou jmenovaných státních zaměstnanců.

Ted Goodman

Zdroj: dailycaller.com