Nastupující prezident Donald Trump bude mainstreamová média obcházet pronášením veřejných politických prohlášení přímo na Facebooku, Instagramu a Twitteru. Tento u prezidentů bezprecedentní krok je střižený k tomu, aby omezil roli médií mainstreamu jakožto informačního filtru, když k Americkému lidu mluví přímo přes sociální média.


„Opravu významnou skutečností je to, že když tweetne, tak to má výsledky,“ řekl v neděli nadcházející tiskový tajemník Sean Spicer. „Víte, při vší úctě, myslím si, že to média mainstreamu dovádí k šílenství, když má přes 45 milionů lidí, kteří ho sledují na sociálních médiích, takže s nimi může mít přímé konverzace.“

„Nemá zapotřebí, aby to převáděl přes média.“

Když prezident používá Twitter, tak tím médiím znemožňuje, aby jeho poselství překrucovala, protože reportéři mainstreamu už nemají privilegium vnitřního vstupu do Bílého domu, což za minulé administrativy mívali díky tiskovým konferencím uzavřeným veřejnosti.

Trumpův krok nejspíš zahájí novou éru občanského žurnalismu podobnou koloniální Americe, za níž nezávislé noviny jen bujely, protože v té době ještě nebyla média establishmentu, co by kontrolovala toky informací.

Veřejnost teď bude mít ty samé zdroje informací jako reportéři mainstreamu, což znamená, že veřejnost bude moci dospívat ke svým vlastním závěrům o Trumpově administrativě, aniž by byla vedena jako stádo k předurčenému „názoru“ protlačovanému médii establishmentu.

Když veřejnost nebude ignorovat pravdu, tak média nebudou moci protlačovat globalistickou agendu, jejíž protlačování se zrychlilo po technokratickém převzetí moci za Carterovy administrativy.

Přichází nová éra nezávislého myšlení, takže by nemělo vůbec překvapovat, proč mají média mainstreamu záchvaty paniky.
„Skutečnost, že média náhle uvízla ve svých nejdůležitějších kanálech šíření a filtrování informací uvězněna, rozpoutal v konvenčním tisku největší období zpytování duše za celá desetiletí,“ poukázal Zero Hedge.

Kit Daniels

Zdroj: prisonplanet.com