Američtí generálové prohlásili, že budoucí válka proti Rusku a Číně bude rychlá a bude mít mnoho obětí. Takové hodnocení zaznělo na každoroční konferenci Asociace armády USA ve Washingtonu, uvádí ve čtvrtek 6. října The Independent. Podle informace novin na akci konané 4. října náčelník štábu Armády Spojených států amerických Mark Milley vyjádřil názor, že budoucí rozsáhlá válka „je prakticky nevyhnutelná".


Generálmajor William Hix prohlásil, že „jakýkoliv konflikt s použitím obyčejných zbraní v nejbližší době bude probíhat mimořádně rychle a bude mít kolosální oběti".

„Nedokážeme ho zastavit podle našeho přání," dodal.

Jak vysvětlil Hix, je to vyvoláno v první řadě masovou automatizací prostředků vedení bojových akcí a rozvojem umělé inteligence.

Podle generálových slov přinutily úspěchy Ruska a Číny ve vojenském budování a vytváření nových technologií Bílý dům začít přípravu k válce takového rozsahu, jaký americká armáda neviděla od doby korejské války.

S ním souhlasí zástupce náčelníka štábu Armády USA, generálporučík Joseph Anderson. Podle jeho slov se USA potýkají s existenčními hrozbami ze strany zemí, které „jednají agresívně v tom, co se týče soupeření v jaderné sféře", takových, jako je Rusko.




Loading...