Masové migraci odporující Alternativa pro Německo (AfD) dosáhla celonárodně v průzkumu nejvyšší čísel ve své historii, čímž se zabetonovala na místě třetí nejsilnější strany Německa. Tato strana se stává ještě větší potenciální hrozbou pro strany establishmentu, jelikož v průzkumech už dosáhli 16 procent. Průzkumy proběhly po ohromných regionálních vítězstvích v berlínských volbách minulý týden, kdy tato strana v tradičně levicové metropoli utržila 14 procent, hlásí Bild.


Podpora pro AfD přišla převážně na úkor Křesťanskodemokratické unie (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové, které letos s každými dalšími regionálními volbami ubývá podpora. V Berlíně CDU dosáhla nejhoršího výsledku v historii průzkumů, kdy je poprvé pod 20 procenty.

Tento průzkum vedený německým vysílačem ARD ukazuje, že AfD neustále celonárodně nabývá na hybnosti, jelikož své výsledky v průzkumu zlepšila i proti průzkumu vedenému tento měsíc před berlínskými volbami.

Průzkum ukazuje, že Německý lid už migrační politiku kancléřky Merkelové nepodporuje a že pokračování v jejím kurzu její stranu poškodilo. Merkelová už krátce po dokončených výsledcích berlínských voleb přiznala, že v záležitosti migrantů chybovala, a řekla, že je teď už otevřená vyslechnout návrhy spojenců k vylepšení migrační situace v Německu.

Mnozí Němci by podle průzkumu chtěli novou verzi současné koalice. 33 procent z tázaných chtělo tu samou koalici Křesťanskodemokratické unie (CDU), Křesťanskosociální unie (CSU) a Sociálních demokratů (SPD), ale rostoucí počet, 25 procent, více podporuje myšlenku levicové vlády bez Merkelové. A dalších 13 procent projevilo zájem o koaliční vládu CDU, CSU a AfD, a nejspíš také bez paní Merkelové u kormidla.

AfD je v Německu známá jako nejtvrdší strana v klíčových otázkách masové migrace a islamizace. Mnohé strany jako bavorská CSU, když spatřily volební úspěch této mladé strany, tak se už pokoušely něco z politiky AfD napodobovat. CSU počátkem tohoto měsíce řekla, že chtějí limity na migranty a chtějí upřednostňování křesťanských migrantů a těch, co přichází z pro-západních společností.

Konečným testem pro kancléřku Merkelovou a německý politický establishment budou spolkové volby příští rok, avšak většina německých občanů už projevila neochotu podporovat další funkční období Merkelové jako kancléřky.

Zdroj: breitbart.com