Úřady lhaly, když tvrdily, že ten „Nor ze Somálska“ vraždící nožem v Londýně byl „duševně nemocný“ a neměl „žádné vazby“ na terorismus. Pohled na jeden z jeho on-line profilů ukáže, že byl studentem džihádu. Z Heat Street: Britské úřady řekly, že Zakaria Bulhan – 19 letý Nor se somálskými předky zatčený pro podezření z vraždy americké turistky Darlen Horton ve středu v noci v Londýně a z pobodání dalších pěti lidí – nemusí mít žádné vazby na islamistický terorismus.


Heat Street však našla důkazy, že člověk používající stejného jména – Zakaria Bulhan – uvedl od roku 2014 nejméně jednu knihu prosazující násilný džihád na svém osobním účtu na webové stránce Good Reads.

Aktualizace: Důkladné prozkoumání britských záznamů u Heat Street ukazuje, že v celé Británii byl zřejmě jen jeden člověk jménem Zakaria Bulhan. Jeho zaregistrované bydliště bylo na adrese v Tooting v South London.

Je téměř jisté, že je to ta samá osoba, kterou policie zatkla s tvrzením, že „nemá žádné vazby“ na terorismus, ale je jen duševně nemocný.

První obrázek ‚milého, tichého‘ podezřelého dýkaře z Russell Square Zakaria Bulhana

— Daily Mirror (@DailyMirror) August 5, 2016

Mezi lednem 2014 a zářím 2015 označil Zakaria Bulhad na Good Reads tři knihy o islámu a islamistické teologii jako texty, která má v úmyslu si přečíst.

Nejzajímavější a ta, co ukazuje, že tento 17 letý muž přinejmenším pátral po knihách, které velice jasně nabádají k násilnému džihádismu jako povinnosti muslimů, je Riyad-us-Saliheen, text ze 13. století.

Oběť ubodání na Russell Square se jmenovala Darlene Horto

— Metropolitan Police (@metpoliceuk) August 4, 2016

To je text, který zažraní muslimové hodně čtou a diskutuje se o něm na webové stránce odpůrců džihádu zvané Counter Jihad Report…