Podle Wall Street Journal před měsícem zničilo v Sýrii ruské letectvo přísně tajné vojenské zařízení používané speciálními silami USA a UK. Vlády a vojáci ve všech třech zemích podle těchto novin tuto skutečnost ignorují. 16. června ruské válečné letouny zasáhly v Sýrii odlehlou vojenskou instalaci v „Al-Tanf“ na jihovýchodě země. Jak s odkazem na vojenské zdroje konstatuje publikace ve Wall Street Journal, byla cílem tajná Základna USA a UK.


Ať je to jen shodou okolností nebo ne, ale k útoku došlo poté, co základnu opustilo 20 britských vojáků.

US ozbrojené síly konstatovaly, že na základnu byly shozeny i nějaké klastrové pumy. Poté zástupci US ústředního velitelství v Kataru volali ruským kolegům do Latakie, aby jim vysvětlili, že to bombardované zařízení je součástí americké infrastruktury. Ale i tak došlo 30 minut poté i ke druhému úderu.

Experti Katehon to okomentovali:

USA jsou známy svou oficiální podporou tzv. „umírněné opozice“ i tajnou podporou extremistické skupiny ISIS. USA svých základen nevyužívají k boji proti terorismu, jak tvrdí, nýbrž ke svržení Asadovy vlády. Základna USA-UK byla vytvořena ilegálně a jako porušení jak syrské suverenity, tak mezinárodního práva.

Zdroj: katehon.com