Britové se odvrátili od Evropské unie, protože se obávali největší od dob invaze Anglů a Sasů hromadné migrace, píše pozorovatel časopisu The Atlantic David Frum. Volba pro brexit ukázala, že Britové začali ostře cítit, že jejich vlastní země je přeplněna, předpokládá analytik. …


Britskou migrační politiku ovlivňují ve stejné míře jak EU, tak i sám Londýn, nejdůležitější roli v rozhodnutí občanů však sehrála nedůvěra vůči evropským elitám, které udělaly nedostatečně pro to, aby zachránili obyvatelstvo svých zemí před nepříznivými následky globalizace. Naopak, mnozí z těchto předáků udělali hodně v opačném smyslu.

„Postrčil-li někdo Velkou Británii k vystoupení z EU, byla to Angela Merkelová s jejím osobním a impulzivním rozhodnutím otevřít dveře Německa, a pak i celé Evropy pro 1,1 milionu migrantů z Blízkého východu a Severní Afriky", soudí Frum.

Podle údajů národní statistické služby Velké Británie (Office for National Statistics, ONS), v roce 2015 se usídlilo v Británii 630 tisíc cizích občanů. Během 25 let (1990 až 2015) se zvýšil počet obyvatelstva z 57 na 65 milionů za porodnosti pod úroveň prosté reprodukce. Podobným tempem do roku 2026 přesáhne obyvatelstvo Velké Británie 70 milionů, přičemž polovinu tohoto růstu zajistí migranti.

Migrace zatěžuje školy a nemocnice, a nafukuje trh z nemovitostmi — průměrná cena obydlí v Londýně převyšuje skoro dvanáctkrát průměrnou mzdu, poznamenává novinář. Zaviňují to často bohatí migranti, kteří přebírají nabídky místním zákazníkům. Přes 200 tisíc lidí narozených ve Velké Británii odjíždí ročně do Austrálie a USA v naději na perspektivu do budoucna.

Zdroj: sputniknews.com

  • JEDINEČNÝ NECENZUROVANÝ ČASOPIS VĚDOMÍ, KTERÝ SI ZASLOUŽÍ PODPORU. PRO VELKÝ ZÁJEM ČTENÁŘŮ NOVĚ V PRODEJI V SÍTÍCH GECO TABÁK.