Syrská arabská armáda (SAA) za podpory ruských Aero-kosmických obranných sil osvobodila zbývající ohniska teroristické kontroly ve městech Harasta a Douma. Vládní síly tudíž získaly plnou kontrolu nad dálnicí Homs-Damašek. Dalšími očekávanými cíli SAA jsou kapsy v severní Doumě a v průmyslovém okrsku Harasta. Kurdské jednotky YPG vstoupily do těžkých bojů s militantními skupinami ve čtvrtích Bani Zeid a al- Asrahfiyed a zabraly nemocnici Hanan ve městě Aleppo. Situace v této oblasti však zůstává komplikovaná.


SAA pokračuje s postupem podél dálnice Salamiyah-Raqqa a v této oblasti se střetává s ISIS. Podle zpráv je teď SAA 5 km západně od Marina.

Při výbuchu automobilní bomby v centru Ankary bylo zabito nejméně 28 lidí a 61 zraněno. K výbuchu došlo v 16:30 GMT a jeho umístění bylo v těsné blízkosti tureckého parlamentu, presidia generálního štábu a velitelství Armády, Letectva, Námořnictva a Pobřežní stráže. Tento útok byl původně zaměřen proti vojenským autobusům na světelném semaforu.

Zatím nejsou informace o organizátorech tohoto útoku, ale dochází k němu v těžkých časech pro tuto zemi, jelikož Turecko vede ohromné operace proti Kurdům a Assadovým vládním silám v Severní Sýrii.

17. února řekl náměstek tureckého ministerského předsedy Yalcin Akdogan, že Turecko chce zřídit 10 km do hloubi Sýrie bezpečnou zónu, do které by patřilo město Azaz. Turecko se o realizaci nějakého takovéhoto plánu snaží už dlouho. Tento poslední útok by tedy mohl být zneužit jako casus belli k zahájení vojenské intervence. Článek od Jižní fronty: Erdoganova vláda už soustřeďuje na syrských hranicích značnou vojenskou sílu 2. Armády.