Nejvyšší rada má na pořadu návrh zákona zakazující používání termínu "Rusko" a jeho odvozeniny ve vztahu k Ruské federaci. Místo toho se navrhuje, aby se Ruská federace označovala jiným jménem. Ačkoliv by se to mohlo někomu jevit jako poněkud nejapný žert, omyl. Je to ukrajinská realita: Nejvyšší rada Ukrajiny zváží návrh zákona zakazující použití slova „Rusko" ve vztahu k Ruské federaci. O zařazení příslušného bodu pořadu jednání informovalo ukrajinské vydání Vesti.


Autoři iniciativy argumentují, že název "Rus" a jeho odvozenina „Rusko" jsou historickým označením Ukrajiny, takže jejich použití ve vztahu k Ruské federaci je zakázáno.

Místo toho, úředníci, státní podniky a organizace se vyzývají, aby používaly slovo „Moskovija", které je podle kreativních autorů návrhu zákona historickým názvem současné Ruské federace.

Dokument předložili poslanci z Radikální strany, Oleg Ljaško a Oksana Korčynská. Tato paní je ženou v vůdce strany „Bratrstvo" a bývalého vůdce nacionalistické ukrajinské strany UNA-UNSO Dmitrije Korčinskije, který loni v létě vyzval Kyjev zahájit bombardování obytných čtvrtí a vybudovat koncentrační tábory pro obyvatele samozvaných republik DLR a LNR.

Zdroj: pz.cz, ridus.ru

[quote align="center" color="#999999"]