Německý komisař lidských práv prohlásil, že Turecko do Evropské unie nebude patřit, dokud se nezlepší jeho lidskoprávní profil – což je stanovisko, které ho staví do sporu s vůdci EU i s vůdkyní jeho země Angelou Merkelovou. V interview s N24 Christoph Strässer připustil, že ač by mělo Německo a další členové Evropské unie s Ruskem a Tureckem jednat, tak to druhé je v současnosti blízko vyloučení ze způsobilosti pro členství v EU kvůli mizernému profilu této země v lidských právech.


Vůdci EU nedávno oznámili pro Turecko balíček 3 miliard € přidělených na pomoc poskytovanou Evropě touto zemi při migrační krizi EU. Ale turečtí vůdci už poukazovali, že těch peněz chtějí více, a zdroje z agentury EU Breitbart London řekly, že president této země Recep Tayyip Erdogan by těchto peněz mohl použít k útokům na kurdské obyvatelstvo své země. Když se pana Strässera ptali, zda je EU připravena učinit ústupky s tureckým členstvím v EU, když se o tomto vstupu teď říká, že je ve fázi „zrychleného řízení“, tak odpověděl: „Obavy z toho mě děsí. Pro Turecko nemůže být přeci žádná sleva na politiku lidských práv. Nesmíme být k Turecku štědří jen proto, že s ním zrovna teď spolupracujeme. EU musí lpět na svých křišťálově jasných, přísných pravidlech respektu k lidským právům a ke svobodě tisku.“

Tato země se v poslední době dostala pod palbu kvůli tvrdé ruce, s jakou pan Erdogan zachází s žurnalisty včetně toho, že jednoho za zpochybňování jeho stylu vlády označil za „teroristu“, a za nedávné uvěznění tří Západních žurnalistů. Pan Strässer dodal: „Je třeba do Ankary opakovaně posílat stížnosti. V Turecku se disidenti trestají a dochází k útokům na opozici. Pokud se tam dějí takovéto věci, tak ta země do EU nepatří. Když to budeme ignorovat, bude to fatální signál.“

V listopadu odhalil turecký ministr pro záležitosti Evropské unie Volkan Bozkir, že Brusel souhlasil do poloviny prosince s otevřením nové kapitoly uvízlých rozhovorů o členství jeho země. „Bylo přijato rozhodnutí o otevření Kapitoly 17 do poloviny prosince,“ řekl s dodatkem, „ Inšalláh (děj se vůle Alláhova), Kapitola 17 se v Bruselu otevře 14. nebo 15. prosince.

Kritici, jako euroskeptický vůdce Nigel Farage, prohlásili zrychlené řízení tureckého členství v EU za „hraničící se šílenstvím“, zatímco Evropská komise odložila vydání kritické zprávy o situaci v této zemi ohledně lidských práv, a to údajně proto, aby to pomohlo snahám pana Erdogana o znovuzvolení.

Pan Strässer to uzavřel: „Bohužel za pana Erdogana se situace v této zemi nesmírně zhoršila.“

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]