Podle britského Telegraphu se v nedávné zprávě ukázaly být US protitankové rakety TOW, které v říjnu poslal US president Barack Obama islamistickým sunnitským bojovníkům v Sýrii proti silám tamního nikoliv-sektářského šiítského vůdce Bashara al-Assada a proti ruským silám, které Assad pozval, tak účinné, že Rusko bránící na základě syrské oprávněné žádosti síly presidenta Assada, a útočící na džihádisty dovezené do Sýrie Saúdy a Západem – je teď nuceno do bitev posílat drahé ruské tanky T-90, které nejsou americkými raketami tak zranitelné.


"Ve vyslání T-90 se zjevně odráží frustrace Moskvy nad tím, že se nechala zatáhnout do drahých a dost možná vleklých bojů, stejně jako obavy ze škod způsobených protitankovými střelami rebelů, které sami dodali arci-rivalům tohoto režimu, státům ze Zálivu (konkrétně Saúdské Arábii, Kataru, UAE a Kuvajtu) spolu s Tureckem." Všechny tyto invazní národy (kromě Spojených států) jsou pod kontrolou sunnitských aristokratů, co podporují a vynucují zákon šaría, a kteří mají v úmyslu s podporou US převzít kontrolu nad existující sekulární vládou v Sýrii, kterou vede Bashar al-Assad, a uvalit zákon šaría i tam.

Telegraph jako propagandistické médium britské aristokracie, která nejspíš slouží jako "pudl" US aristokracii, se moc nezmiňoval o US ani o jejich raketách TOW, které poslaly do Sýrie přes Turecko, právě proto, aby ochránily teroristy před rusko-syrskými silami. Ty v US vyrobené rakety nakoupily"státy ze Zálivu" a ty je teď vlastní – konkrétně královské rodiny Saúdské Arábie, Kataru, UAE a Kuvajtu – které všechny ty teroristy financují (na příklady se podívejte sem a sem). Avšak článek Telegraphu především uváděl, že "Vyslání tanků T-90 je posledním projevem toho, že Kreml byl nucen svou intervenci eskalovat ze vzdušné i na pozemní válku."

Cena protitankové rakety TOW je jen 180 000 $. (4 500 000 Kč)

Cena tanku T-90 je 4,5 milionu $, což je 25 krát více. Je to tudíž bojišťní strategie konstruovaná k vykrvácení ruské ekonomiky k smrti. Takto teď chce Obama Rusko dobýt na syrském bitevním poli – za využití Sýrie proti Rusku stejným způsobem, jakým jsme použili Afghánistánu proti Sovětskému svazu. A mužem, který o tom promlouvá je Zbigniew Brzezinski, dlouhodobý osobní přítel a poradce Obamy. Opakuje se ta samá strategie, ale tentokrát bez ideologického lesku konfliktu mezi komunismem a kapitalismem. Je to jen hrubé dobývání, po jakém US aristokracie touží a je rozhodnuta ho dostat. Džihádistické sunnitské aristokracie pracují ruku v ruce s Američany – a shodou okolností nakupují jejich US zbraně, jako zde a zde. Přidejte k tomu Americkou alianci NATO a je z toho úžasná kombinace k využití proti Rusku. Strategie a zbraně pochází především z Ameriky, peníze pochází převážně od Saúdské rodiny. Ale nic z toho nebylo v článku Telegraphu ani zmíněno.

Tento propagandistický článek v Telegraphu se pak uchyluje k podprahovému obviňování syrského proti-džihádistického presidenta Assada za ty džihádisty, kteří se ho pokouší svrhnout. "Experti říkají, že ruská intervence tento konflikt prodlužuje, když ten si už vyžádal životy více než čtvrt milionu Syřanů a přinutil miliony, aby uprchly do zahraničí, zatímco se světové mocnosti tlačí, aby se přidaly k eskalaci této války." Jinými slovy, kdyby se Rusko 30. září 2015 nepřipojilo k boji s džihádisty, které do Sýrie poslali US a sunnitští aristokraté, tak by EU nebyla zaplavená uprchlíky ze Sýrie, když tito uprchlíci ve skutečnosti odsud proudili už dávno před tím, než Rusko 30. září s tím bombardováním začalo.

Tento článek v Telegraphu je tudíž příkladem vskutku profesionální propagandy, která dovedně těží ze stupidity čtenářů a z kulturní (zde v podstatě pro-americké) zaujatosti či z předsudků: když svedou vinu obráceně na skutečnou oběť (nikoliv sektářské vůdce Sýrie) a skryjí strany nesoucí skutečnou vinu (které Telegraph podporuje a nakupuje za to reklamu pro své společnosti). Článek v Telegrafu navíc naznačuje (aniž by poskytl jakékoliv důkazy), že oběť invaze US aliance do Sýrie, proti-džihádistický president Sýrie se svými silami je naopak tím, kdo obviňuje oběti a zdroj toho všeho, tj. americkou (ilegální – což ignoruje) invazi. (Samozřejmě, že čtenář by musel být stupidní, aby na něco z toho naletěl, ale propaganda přeci vždy těží z lidské stupidity – to je náplň její činnosti a tak přeci funguje a na to je její funkčnost konstruovaná.)

V učebnách žurnalistiky by se tento článek v Telegraphu měl probírat jako příklad toho, jak vytříbené ty propagandistické operace Západu proti Rusku a jeho spojencům také mohou být. Studenti 'žurnalistiky' (zvláště ti, co mají v úmyslu pracovat pro finančně dobře obdarovávaná 'zpravodajská' média) potřebují vědět, jak se to dělá, protože právě za to jsou pak, když je vypustí do světa 'žurnalismu', placeni, aby si tím 'vydělávali' na živobytí (tj. ve skutečnosti službou aristokratům). Neformálně se to jednoduše nazývá "uspokojování klientů". Vojenští kontraktoři jsou čím dále důležitějšími klienty a ti si v takovýchto 'zpravodajských' médiích Západu vedou zvláště dobře – ti ale nejsou jediní, kdo to dělají. Např. korporace, které chtějí kontrolovat životně důležité přírodní zdroje, to dělají také, a ty chtějí kontrolovat na přírodní zdroje nejbohatší národ světa Rusko. (A i Světová banka uznává toto "prokletí přírodními zdroji", ale aniž by jej zmiňovala, a ač ignoruje, že to představuje zdroj těchto hrozeb a skutečnosti probíhajících invazí zahraničních aristokratů – jako těch amerických – neboť je to cosi, co je u institucí, jako Světová banka, nevyslovitelné, když ta je nepřímo financována převážně takovýmito invazemi.)

Ty propagandistické funkce neplní jen tisk; jsou to i akademie, a v podstatě je to aristokracie samotná – když ta platí jak tisk, tak i akademie.

A jak je tomu obvykle, když čtete 'noviny', tak i tento článek v Telegraphu je daleko spolehlivějším zdrojem informací v tom, co odhaluje, když čtete mezi řádky, než když čtete ty řádky. A to, co to odhaluje mezi řádky, je způsob, jakým svět funguje.

Dáme-li si to takto dohromady, tak by americké zkázonosné vítězství džihádistů v Sýrii dávalo brilantně smysl. To se ale v řádcích Západních 'zpravodajských' médií nehlásí. To je jen mezi řádky, kde lze nalézt skutečný smysl. 

15. prosince se zástupci všech těch četných džihádistických skupin, ze kterých se skládá Západní koalice k porážce Assada a Ruska, sejdou v Rijádu v Saúdské Arábii, kde si Saúdská rodina (na radu US a s jejich svolením) vybere, které teroristické skupiny jsou 'umírněné' a Západ je tudíž bude podporovat, aby zabraly Sýrii.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  strategic-culture.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]