Syrská arabská armáda (SAA) a libanonské hnutí odporu Hizballáh spolu s iráckými šíitskými milicemi pokračovaly s vojenskou operací v provincii Aleppo, zvláště na jihozápadě, souběžně s novými armádními operacemi v provinciích Hama a Lattakia. Syrské síly zabraly strategické návrší Senobarat na severozápad od vesnice Al-Vazihi. Z návrší Senobarat je výhled přes oblasti kontrolované teroristy včetně města Qarasi. Před tím se SAA podařilo s podporou ruských bojových tryskáčů vyčistit od teroristů návrší Tal Qabli a vesnici al-Jabera.


SAA, Hizballáh a irácké šiítské milice rovněž už od nedělní půlnoci pokračovaly v neustálém obsazování východního venkova Aleppa a podařilo se jim zabrat návrší Tal Naqmous a vesnici Tal Sab’en stejně jako město al-Moflesa.

Syrské síly v současnosti opevňují pozice v nově vyčištěných oblastech. Kafi Fahd a Abu Libia z tzv. batalionu „Asifet al-Hazm“ a vůdci batalionu „Sayyed al-Shuhadaa Hamzeh“ s přezdívkou Abu Hamza byli během střetů na severním venkově Latakie zabiti.