Na pozadí ruské operace v Sýrii odvolaly USA z Perského zálivu jedinou americkou letadlovou loď, která byla tam nasazena, a to znamená zřejmé snížení přítomnosti USA v tomto regionu, píše NBC News. Zatímco ruské vojenské lodě v rámci operace RF v Sýrii „zasazují raketové údery", prokazují USA svou „zřejmou absenci" v regionu: poprvé od r. 2007 nebude mít Vojenské námořnictvo letadlovou loď v Perském zálivu, konstatuje americký televizní kanál.


Vojenské velení USA spojuje rozhodnutí odvolat letadlovou loď Theodore Roosevelt, na níž bylo pět tisíc vojenských příslušníků a 65 bojových letadel, s nutností oprav. Kromě toho je toto rozhodnutí spojeno také s nucenými rozpočtovými škrty.

Někteří američtí vojenští experti vyjádřili znepokojení v souvislosti s odvoláním letadlové lodě na pozadí posílení ruské přítomnosti v tomto regionu. Mj. viceadmirál Vojenského námořnictva USA ve výslužbě Peter Daly v interview pro NBC News prohlásil, že Rusko je i nadále černým koněm v tomto regionu, a že absence americké letadlové lodě nezůstane bez povšimnutí.

„Bez této letadlové lodě budou naše možnosti tam podkopány", prohlásil americký admirál John Richardson v průběhu jednání Výboru pro záležitosti ozbrojených sil Senátu USA.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]