Pět významných bank souhlasilo s přiznáním viny u trestních obvinění vznesených US ministerstvem spravedlnosti za manipulace směnnými kurzy mezi US dolary a eury. Tyto banky byly Citocorp, J. P. Morgan Chase, Barclays, Bank of America a Royal Bank of Scotland. Šestá banka UBS Group souhlasila s přiznáním viny za manipulace s úrokovými sazbami poté, co ministerstvo spravedlnosti udělilo imunitu u obvinění z trestných činů u těch směnných kurzů. Tyto banky zaplatí Spojeným státům odhadem 5,8 miliardy $ pokuty. Avšak trestní obvinění byla vznesena jen proti korporacím. Ani jeden z bankovních ředitelů nebyl v tom šejdířství s měnovými manipulacemi obviněn.


Důvod, proč nedošlo k žádnému osobnímu obvinění, byl jednoduchý. George Soros, který otevřel svou šekovou knížku při presidentských kampaních Baracka Obamy v letech 2008 a 2012 a který podle odhadů nalil miliony dolarů i přímo do Obamových kapes, si nahrabal své stovky miliard dolarů v první řadě z těch samých typů manipulací s mezinárodními měnami, které těch pět bank dostalo do potíží. Kdyby ministryně spravedlnosti Loretta Lynch usilovala o obvinění proti bankovním ředitelům, tak by kterýkoliv advokát obhajoby, co si zaslouží vydělat aspoň na špetku soli, vynesl na světlo boží fakt, že Obamův „měšec na peníze“ Soros unikal stíhání za ty samé zločiny už celá desetiletí. Stížnosti na nerovné uplatňování práva by bylo slyšet od lavic obhajoby ze soudních síní po celých Spojených státech.

Sorosova spiknutí za účelem manipulací s měnami zažila své nejradostnější časy během asijské finanční krize koncem 90. let. Bylo to ve stejnou dobu, kdy Bílý dům obýval Sorosův přítel Bill Clinton. Ač Sorosova šejdířská spiknutí k manipulacím se směnnými kurzy otřásla burzami po celém Pacifickém pobřeží, k žádnému pokusu Clintonova ministerstva spravedlnosti vydat tohoto maďarského emigranta spravedlnosti nedošlo. Jednou z nejvíce Sorosovými měnovými manipulaciem postižených zemí byla Malajsie, která zažívala propad hodnoty svého ringgitu. Malajský ministerský předseda Mahathir Mohamed hřměl, že Soros je součástí mezinárodního spiknutí židovských bankéřů útočícího na malajskou ekonomiku. Mohamed řekl: „Nechceme říkat, že jde o židovské spiknutí, ale ve skutečnosti je to Žid, kdo spustil ten propad měny, a shodou okolností je tím Židem Soros.“ Mohamed byl odsuzován za „antisemitské“ poznámky, nebyl ale jediným vůdcem, který Sorose obviňoval z těch samých měnových spekulací, ve kterých v nedávné době uvízla ta „Velká 6“ trestně obviněných bank. Sorosovy krátké prodeje thajských bahtů vedly ministerského předsedu Chavalita Yongchaiyudha, aby Sorose nazval „ekonomickým válečným zločincem.“

V roce 1992 vrhl na základě vnitřních informací o tom, že libra devalvuje, až se Británie stáhne z Evropského mechanismu směnných kurzů, do sázky na to 10 miliard liber. Soros začal být znám jako „Muž, co podlomil Bank of England.“ Sorosův útok na libru sterlingů dohnal ministra financí Normana Lamonta, aby si pro královskou pokladnu půjčil 15 miliard liber, ať to stojí, co to stojí, s dodatečnými náklady 3,4 miliardy liber. O několik let před tím byl Soros v roce 1988 usvědčen obchodování insiderů francouzským úřadem pro regulaci burzy. Soros měl dostatek informací zevnitř, které mu umožnily nakoupit značné objemy akcií čtyř významných francouzských společností: Société Générale, Indo-Suez Bank, Paribas a Comapgnie Générale d’Électicité. Sorosovo usvědčení z obchodů insiderů v roce 2006 potvrdil Evropský soud pro lidská práva a odvolání tohoto multimiliardáře proti předchozím rozhodnutím bylo v roce 2011 zamítnuto.

Sorosův vliv nejenže sahá až na ministerstvo spravedlnosti, aby za měnové manipulace nestíhalo jednotlivé bankéře, ale také do Obamovy zahraniční politiky. Sorosův Open Society Intitute a stejnojmenná nadace stejně jako jeho štědré dary, člověk by řekl úplatky, 100 milionů $ pro Human Rights Watch, jeho sponzorství spolu s US Agenturou pro mezinárodní rozvoj (USAID) financovanou National Endowment for Democracy (NED) v četných východoevropských a středoevropských předsunutých organizacích poskytly tomuto magnátovi globálních spekulativních fondů nepatřičnou míru vlivu nad US zahraniční politikou. Otisky Sorosových prstů jsou na manipulacích s politickými stranami, mediálními organizacemi a webovými stránkami skupin „občanské společnosti“ i s vládami, které občas provádí spřažen s Rádiem Svobodná Evropa/Rádiem Svoboda, jejichž provozování Soros zdědil po Ústřední zpravodajské agentuře (CIA), které pak vidíme v „barevných revolucích“ od Gruzie a Ukrajiny přes Makedonii až po Srbsko.

To Soros podporoval nezávislost US a NATO protektorátu Kosova, z jehož území nedávno začaly teroristické útoky na sousední Makedonii. Kosovo a jeho US vojenská základna Camp Bondelsteel slouží jako logistický uzel pro údajně zakázanou Kosovskou osvobozeneckou armádu (UČK), jejímž šéfem býval kosovský ministr zahraničí Hashim Thaci, aby se tato pokoušela podněcovat etnické Albánce, kteří pracují pro Sorosem financovanou opozici, aby zkoušela svrhnout vládu ministerského předsedy Nikoly Grujevského.

Spojené státy snad reprezentující zájmy Sorose a jeho kabaly „demokratických manipulátorů“ byly potichu, když Makedonie u mrtvých teroristů UČK našla po jejich vpádu z Kosova do makedonského města Kumanovo US pasy. Nedávný pokus vynutit si v Makedonii revoluci nepostrádal dobře známá Sorosova „témata“. Jak se tak srocovali protivládní protestující na ústředním náměstí ve Skopji, tak si zaměstnankyně Sorosem financované Helsinské komise pro lidská práva v Makedonii patlaly na pusy ohromná množství rtěnky a pak přistoupily k plánu líbat štíty pohotovostních policistů. Pokus zinscenovat ve Skopji „Revoluci z Majdanu“ ve stylu Kyjeva se stal známý jako „Rtěnková revoluce“, jelikož Sorosem financovaná média přenášela fotografie otisků polibků na webové stránky a do zpráv tiskových agentur celého světa. Každopádně všude, kde se Sorosovy organizace zapojí do „demokratických manipulací“, tam jsou Obamou jmenovaní US velvyslanci svolní stát se s tím komplici. Byl to případ Kyjeva s velvyslancem Geoffrey Pyattem – a jeho šéfovou a kamarádkou Victorií Nuland, vedoucí euroasijského byra ministerstva zahraničí – ve Skopji s velvyslancem Jessem Bailym, a tak to bylo i v četných dalších zemích od Alžírska po Zimbabwe a od Mongolska po Moldávii.

Soros podporuje ekonomické sankce US a Evropy proti Rusku. Soros je však i vášnivý manipulátor ekonomickými krizemi a kořistí z umělých krizí vyvolaných Západními ekonomickými sankcemi proti Rusku, aby hrabal peníze z investic konstruovaných jako obchvaty projektů ruského plynovodu, jako je projekt Turecký proud, který má přivést plyn z Ruska do Turecka, Řecka, Makedonie, Srbska a Maďarska.  Sorosova finanční pomoc „Rtěnkovým revolucionářům“ v Makedonii je jasným pokusem o vytržení této země z dohody o Tureckém proudu. Mezi tím si už Soros a jeho blízký přítel a podnikatelský společník Nathaniel Rothschild skoro koupil tu zemičku Černou horu, která se spolu s Chorvatskem podbízí jako alternativní zdroj plynu US tankerů rozvážejících ho k novým příbřežním plynovým terminálům na moři, které se staví na Jadranu. Společnosti ropného a plynového průzkumu, ve kterých má Soros své zájmy, už vrtají ve vodách při Černé hoře a u Chorvatska. Spolu s panem Sorosem, tzv. obhájcem svobody, volnosti a životního prostředí, přichází falešné zinscenované revoluce, mezi-etnické krvavé lázně a občanské války spolu s celou řadou příbřežních vrtných plošin, námořních terminálů na fosilní paliva, supertankerů zamořujících svinstvem idylická mořská zákoutí od pobřeží Jadranu po Mexický záliv a od arktického severu Aljašky po prérie v Albertě.

Sorosovu dominanci na Obamovou administrativou lze spatřit nejen v Obamových volbách osob pro posty na úrovni Kabinetu, nýbrž což je ještě důležitější, ve druhé a třetí vrstvě vládní hierarchie, tj. tam, kde se politika fakt dělá. To jsou všechny ty úrovně, kde Sorosovy posluhovači pečou zahraniční, ekonomickou a obrannou politiku, která je nerozeznatelná od té Sorosovy. Avšak ministerstvo spravedlnosti se odvážilo nežalovat jednotlivé bankéře za manipulace s měnami. Kdyby to udělalo, tak by muselo obžalovat i svého skutečného pána, pana Sorose.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: strategic-culture.org