Srbský režisér a muzikant Emir Kusturica věří, že pokud Washinton zahájí třetí světovou válku, jeho prvním cílem bude ruský kanál RT, který silně bojuje proti ruské propagandě. Ve svém článku pro srbský deník Politika přirovnal ruskou TV stanici k ruské raketě SS-18, kterou NATO přezdívá „Satan“. Spolu s ní prý tvoří silný ruský arsenál. Podle Kusturici RT rozbíjí hollywoodsko-CNNovský stereotyp dobrých a špatných lidí, kdy jsou všichni černí, Hispánci, Rusové anebo Srbové ti zlí a bílí Američané ti hodní.


[quote align="center" color="#999999"]

„USA jsou znepokojeny, že RT do světa vysílá signály typu, že Amerika vede svět do chaosu, že Monsanto neprodukuje zdravé jídlo, že s Coca-Colou se dá vyčistit motor auta, že počet lidí s rakovinou stále stoupá, že se CIA podílela na konfliktu na Ukrajině apod.“[/quote]

RT je pro americkou propagandu skutečnou hrozBou, a tak si Kusturica myslí, že Washington je bude chtít umlčet silou – stejně jako to udělalo NATO Srbské TV v dubnu 1999.

Kusturica předvídá, že by se Moskvě mohlo podařit zničit CNN, jakožto hlavního vůdce propagandy, která od 90. let dělá z USA zemi, která vede většinu humanitárních akcí (a nikoli války) a z vojenských letadel sesílá anděly ( ne bomby).

Než se Pentagon rozhodně zasáhnout, RT snad definitivně nabourá americký sen a odhalí skrytou pravdu nejen Američanům.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: rt.com