Velvyslanectví USA na Slovensku vyjadřuje své znepokojení soustředěním slovenských masmédií v rukou nepočetné skupiny místních finančních magnátů, praví se v prohlášení amerického zastupitelství, které bylo rozšířeno v pondělí v Bratislavě. „Pronikání velkých finančních skupin do slovenských masmédií bere velvyslanectví jako potenciální hrozbu rozvoji nezávislého tisku", praví se v prohlášení. Podle názoru amerického velvyslanectví, Slovensko a jiné země Střední Evropy byly vždy ztělesněním svobodného rozvoje masmédií.


„Vyvolává však znepokojení rostoucí konsolidace v tomto sektoru, která hrozí omezením šíře názorů a mínění", soudí velvyslanectví USA v Bratislavě a poukazuje na to, že v poslední době několik velkých finančních skupin soustředily ve svých rukou vetší část slovenských masmédií.

Velvyslanectví USA prohlásilo svou ochotu „sledovat eventuální změny kvality a zaměření informace, a také všechny pokusy o propuštění pracovníků masmédií, kteří otevřeně kritizují společenskou situaci".

V tradiční roční zprávě o situaci s lidskými právy ve světě bude řeč o pokusech představitelů slovenské elity ohrozit svobodu tisku v republice, praví se v prohlášení amerického velvyslanectví.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com