Uživatelé Twitteru z USA vyzývají k ukončení násilí v Baltimoru a hněvivě píší na adresu americké policie, jejíž kroky znovu vedly k výbuchu nespokojenosti barevného obyvatelstva ve městě Baltimore. „Náš národ má obrovské problémy. Včera hořel Ferguson. Dnes hoří Baltimore. Zítra k tomu samému dojde jinde…", napsal známý útočník amerického ragbyového týmu New Orleans Saints, otec čtyř dětí, čtyřiatřicetiletý Benjamin Watson. „Baltimorská policie chce všechny učinit odpovědnými, avšak sama odpovědná být nechce", píše uživatel zellie.


„Lekce neustávajících osmiměsíčních nepokojů Baltimoru nic nedaly. Zavírat dnes školy byla chyba. 80.000 dětí (v ulicích)", přitakává mu deray mckesson.

„Násilí v Baltimoru nic nevyřeší. Dav idiotů ničí své vlastní město. Přestaňte se chovat jako zvířata!", vyzývá Hasan Muhic.

„Začalo to nadějí, ta ale skončila ohněm", napsal DJ 33 1/3IG:TheDJ33.

IMPORTANT : It's getting crazy out there in Baltimore…

It's getting crazy out there in Baltimore…

Posted by Blak Prophetz on 26. duben 2015

New building burns to the ground

A newly built senior center is burning down to the ground during the riots in Baltimore: cnn.it/1GBqMGl

Posted by The Situation Room on 27. duben 2015

Hromadné nepokoje v Baltimoru vypukly v pondělí, kdy měl pohřeb Afroameričan Freddie Gray, který po zadržení policií zemřel. Nepokoje donutily prezidenta Baracka Obamu, aby vzal situaci pod osobní kontrolu a guvernéra státu Maryland Larryho Logana k vyhlášení mimořádného stavu a použití národní gardy USA. 

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]