Když nový řecký ministerský předseda mluvil v květnu 2014 (před tehdejšími ukrajinskými volbami), tak dal velice jasně na srozuměnou, proč je teď proti současnému německému tlaku na další sankce proti Rusku. Od VoR: [quote align="center" color="#999999"] Strana SYRIZA věří, že nová vláda na Ukrajině přišla k moci v důsledku puče, a nazývá ji juntou.


„Neměli bychom tuto vládu neonacistů z Ukrajiny akceptovat nebo uznávat,“ cituje tato aténská tisková agentura Tsiprase, který věří, že o své budoucnosti by se měl Ukrajinský lid rozhodnout sám.

Tsipras promlouvající o různých lidových hnutích za sebeurčení řekl, že evropská levice respektuje právo na sebeurčení, ale že nacionalismus a konflikty nemohou přinést pozitivní výsledky.

„My v EU bychom sice neměli upřednostňovat změny hranic, ale musíme respektovat postoje těch lidí, kteří se rozhodli vytvořit si uvnitř státu Federaci,“ řekl tento vůdce SYRIZY.[/quote]

Tsipras dodal:

[quote align="center" color="#999999"]

Aby EU přežila, tak se musí změnit; EU postrádá demokracii a její občané nevěří, že volbami by šlo změnit politiku.[/quote]

* * *

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz