Je to úžasné. Myslím, že každý ví, že Jaceňjuk je zlovolný rozený lhář, a reprezentuje režim, který se oškliví všem. Kromě Polska, o kterém jsem předpokládal, že je to civilizovaná země vedená duševně zdravými lidmi, i když jsou to posluhovači USA. A pak přišla tahle bomba: Když se Polské rádio ve středu zeptalo polského ministra zahraničí Gregorze Schetyna, proč nebyl na vzpomínku na osvobození Auschwitzu pozván Putin, tak prohlásil: „Byl to 1. Ukrajinský front, a to ukrajinští vojáci tento koncentrační tábor toho lednového dne osvobodili, to oni otevřeli brány tohoto tábora.


Takže po německém prohlášení, že když „Jac“ prohlásil, že Sovětský svaz napadl Německo, tak jen uplatnil svou „svobodu slova“, tu teď máme Polsko, které nám říká, že Auschwitz osvobodili Ukrajinci, nikoliv Rusové nebo multietničtí Sověti, a žádná hněvivá reakce z toho nevzniká.

Některé revizionismy jsou si tedy jasně o něco rovnější než jiné revizionismy.

Takže teď už víme, proč byl pozván Porošenko. Protože to byli „jeho“ Ukrajinci, kdo osvobodil Auschwitz. Zajímalo by mě, jestli měl tu kuráž, i tam provolávat Banderovský slogan: „Sláva Ukrajině, sláva hrdinům!“ jako to dělá vždycky doma?

Víte ale, co je na tom to nejhorší?

Ukrajinští osvoboditelé?

Co je ale nechutná do nebe volající hanba, je to, že židovské organizace – které by přeci měly vědět, kdo osvobodil Auschwitz, a co byl ukroušský nacionalismus během WWII zač, teď k tomu zůstávají potichu. Nejen to, ty by měly také vědět, že na Sovětský svaz připadá nejméně 80% celosvětového úsilí k porážce Hitlera, a že na Rusy připadalo asi 80% ze sovětského válečného úsilí. Jinými slovy, ti evropští Židé, kteří přežili WWII opravdu za své životy vděčí Rusku. A ne Ukrajině, která Hitlera vítala květinami a pak vytvořila jedno ze dvou nejhorších nacistických hnutí v Evropě (tím druhým byli Ustašovci Ante Paveliče).

Ale zase, jelikož Západní Evropané ani neoslavují den vítězství jako ten samý, jako Rusové, a jelikož si organizují vzpomínkové akce, které ani nezmiňují Rusko či SSSR, tak koho by to překvapilo?

Rytíř Obránce Západu?

Nemusím ani zacházet do Operace nemyslitelné, při níž se vyhlašuje, že „Rusko je hrozbou Západní civilizaci“, ani se uchylovat k vysvětlování toho, jak velké banky v US a v UK financovaly během celé jeho kariéry Hitlera. Přes všechnu tu proti-nacistickou propagandu a přes veškeré démonizování Hitlera, byl pro ně Hitler stejně pořád „naším chlapcem,“ i když „zlým chlapcem“: Rytířem Ochráncem Západu! Byl v podstatě jen pokračováním mnoha dalších Západoevropských vůdců, kteří se pokoušeli o podmanění Ruska.

Takže v době hlubokého napětí mezi EU a Ruskem je jen normální, že zažíváme plíživou rehabilitaci, když ne rovnou Hitlera samotného, tak přinejmenším některých klíčových aspektů nacistické propagandy.

Tak je tu už máme. Rusko zabralo Německo, Ukrajina osvobodila Auschwitz a brzy nám už budou říkat, že to Stalin nařídil Holocaus, bombardování Drážďan a on shodil atomové bomby na Japonsko. A pak už stačí jen provolat Putina novým Stalinem a sláva! Budeme zpátky ve staré dobré „západní civilizaci“ proti „asiatským, mongolským hordám z Ruska.“

Některé věci se nikdy nemění. A samozřejmě, i tohle kolo Rusko vyhraje!

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  vineyardsaker.com