MMF říká, že Ukrajina „během týdnů“ zbankrotuje, a že potřebuje na válku proti východní Ukrajině další 15 miliard $ navíc; EU hrozí Rusku více sankcemi, pokud Rusko Ukrajině dovolí zbankrotovat; EU přijde na Ukrajině o miliardy, pokud ji Rusko nevykoupí.  Podrobnosti jsou zde a zde. A tady je příběh z pozadí uvedeného:


Mark Adomanis z Forbes je jedním z nejjasněji a nejpoctivěji píšících Západňáků referujících o ukrajinské finanční situaci, i když neustále proti Rusku vede propagandu zrovna tak, jako to dělají (a musí dělat) všichni Západní aristokracií placení ‚reportéři‘, aby si udrželi job. Ten 15. dubna 2014 napsal, že:

[quote align="center" color="#999999"]

„Když Rusko na konci roku 2013 koupilo ukrajinské vládní dluhopisy za 3 miliardy $, tak si Rusko vložilo dluhovou klauzuli, která stanovovala, že celkový objem ukrajinského státem garantovaného dluhu nesmí překročit 60% jejího ročního HDP. Pokud by byl tento práh překročen, může Rusko legálně požadovat splacení ve zrychleném platebním kalendáři. Vzhledem hroznému stavu ukrajinské ekonomiky a k extrémně slabým financím její vlády to v podstatě znamená, že pokud ukrajinský dluh překročí 60% HDP, tak je Rusko může legálně donutit k bankrotu.“[/quote]

Ukrajinský zahraniční dluh překročil už hranici 60 miliard $, kvůli požadavku na MMF, aby jim dal půjčku 17 miliard $ z 1. května 2014, konkrétně na to, aby Ukrajina eliminovala nebo jinak rozdrtila lid v těch oblastech Ukrajiny, ve kterých veřejnost z 90% hlasovala za pro-ruského ukrajinského presidenta, kterého Obama 22. února svrhl. Den před tím, než pro-vládní hrdlořezové zmasakrovali odpůrce nové vlády v Budově odborů v Oděse, a než byl tedy nastartován program hubení obyvatel těchto regionů, tedy 1. května o tom mělo CNBC takové titulky, podle nichž „MMF Ukrajinu varoval, že k žádnému vykoupení z dluhů nedojde, pokud ztratí Východ.“ Znamenalo to tolik, že bez plynových polí a dalších aktiv na východě, nebude mít ukrajinská vláda dostatečnou hodnotu aktiv k rozprodeji čili „privatizaci“, aby MMF stála za 17 miliard $ půjček Ukrajině, a to by potom daňoví poplatníci v US a v Evropě museli absorbovat ztráty z těchto půjček; takže je zapotřebí, aby ukrajinská vláda poslechla a ty lidi vyhubila, aby tyto půjčky mohly přicházet. Aristokracie chtěla kontrolu nad jejich zemí, ne nad lidmi na ní. To obyvatelstvo je jen překážkou. Tyhle peníze MMF přeci půjčuje, aby umožnil Západním korporacím (Velkým olejářům, Velkým agrokombinátům a Velkým zbrojařům) si Ukrajinu zabrat pro sebe. Např. obyvatelstvo v oblastech, které se bombardují, tam nechtělo frackování a nechtělo tam ani raketové základny NATO.

Navíc samotná EU 10. prosince ukrajinské vládě půjčila dalších půl miliardy euro dost pod tržní úrokovou sazbou pouze na 1,375% na 15 let. Tyhle peníze sebrali daňovým poplatníkům EU a úroková sazba je téměř bezvýznamná, protože už dnes je absolutně jasné, že splacena nebude ani jistina. Jak US, tak Evropa do této kampaně na vyhubení silně investovaly, ale platí za to daňoví poplatníci; ne ta aristokracie, co z toho bude potenciálně mít prospěch – takže je nezajímají ztráty daně platící veřejnosti. Chtějí však z nevyhnutelných ztrát daňových poplatníků obvinit Putina, a o tom ta nová propagandistická kampaň proti Rusku opravdu je. Západní aristokraté chtějí jednak Rusko zničit a jednak ho obvinit ze všeho na této drsné cestě.

Takže teď Rusko obviňují nejen z podpory těch obyvatel, které chce Západní aristokracie vyhubit, nýbrž propagandisté Západní aristokracie už zahájili obviňování Ruska za to, že z dluhů nevykupuje Západní daňové poplatníky – tj. ty lidi, kteří absorbují tyto ztráty, ať to dopadne jakkoliv, i kdyby business sázky aristokratů na Ukrajině těmto ‚podnikatelům‘ pár zisků vynesly.

Jen málo lidí je tak stupidních, aby si mysleli, že Rusko Západ vykoupí z dluhů za jeho agresi proti Rusku a proti etnickým Rusům na Ukrajině. Avšak propagandistická kampaň k obviňování Ruska za nadcházející ekonomický kolaps Ukrajiny je už hodně rozběhlá.

Západní ‚zpravodajská‘ média nepřichází o posluchačstvo ani, když jejich ‚zpravodajské reportáže‘ obviňují ruského vůdce Vladimira Putina za ty statisíce Ukrajinců z jihovýchodu, kteří prchají do Ruska, aby unikli před Západem sponzorovanými etnickými čistkami proti nim. Tudíž např. 9. prosince New York Times pod titulkem „Vyhánění Ukrajinců do Putinových rukou“ zahájil ‚reportáž‘ o tom, že:

[quote align="center" color="#999999"]

„Nedávná zpráva Spojených národů uvádí, že od dubna už téměř půl milionů Ukrajinců uprchlo ze země.

Skutečnost, že rodiny prchají z válečné zóny, láme srdce, ale těžko je to neočekávané. Znepokojivou část to má ve svých detailech – ze zhruba 454 000 lidí, kteří do konce října uprchli z Ukrajiny, odešlo více než 387 000 do Ruska.

Většina těch uprchnuvších z východu mluvila rusky, to ale stejně vyvolává alarmující otázku: Jestli to je konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem, proč se tolika Ukrajinců rozhodlo všechno vsadit na nepřítele?“[/quote]

Tato ‚zpráva‘ projevuje svou ‚nezávislost‘ na Washingtonu odporováním prohlášení, které Washingtonu podsouvá, ač to Administrativa ani netvrdila:

[quote align="center" color="#999999"]

„Pan Putin a ruská zpravodajská média říkají, že západní Ukrajinci ve vládě pana Porošenka jsou neonacisté. Západ tato tvrzení popírá s ujištěním, že v kyjevské vládě nejsou žádné neonacistické živly. (Ale ani Victoria Nuland nepopírá, že pár ‚neonacistů‘ pomohlo novou ukrajinskou vládu přivést k moci, a že se nikdy neptala, zda někteří členové vlády nejsou nacisté; tyto ‚reportáže‘ ale lžou.) Obojí jsou špatně. Jak kyjevská vláda, tak armády bojující na východní Ukrajině obsahují maličkou menšinu neonacistických ultranacionalistů.

Pro východní Ukrajince je však, byť i jeden až příliš.“[/quote]

Ve skutečnosti však tuto vládu nacisté vedou; a obyvatelstvo ukrajinského jihovýchodu prchá do Ruska (čili do „Putinových rukou“), aby před nimi uniklo.

Proč si lidé předplácí prolhané ‚noviny‘, dokonce takové jako NYT, které podobně stenografovaly lži George W. Bushe o „Saddámových zbraních hromadného ničení“ a „Saddámově podpoře pro Al-Káidu“?

Kdy spotřebitelský bojkot proti americkému prolhanému tisku začne? Nebo jim snad Americký lid pořád ještě důvěřuje – a pokud ano, tak proč ta důvěra přetrvává a jak to bude ještě dlouho trvat?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz